Міносвіти порахувало, скільки шкіл опинилися під окупацією

Міносвіти порахувало, скільки шкіл опинилися під окупацією

1174 українські школи опинилися під російською окупацією. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в інтерв’ю Суспільному. 

«Вже приходять не поодинокі сигнали з тимчасово окупованих територій, що агресор намагається запровадити із 1-го вересня освітні стандарти за своїми канонами, наративами. Але я знаю лише поодинокі випадки. Якщо взяти, наприклад Херсон, то із 60 директорів шкіл тільки двоє погодились працювати з загарбниками. Більшість шкіл все одно будуть продовжувати освітній процес за українськими стандартами», зауважив міністр. 

 

Шкарлет розповів, що міністерство тримає зв’язок з освітянами на тимчасово окупованих територіях та напрацьовує механізм, щоб зробити освітній процес безпечним.

 

«Є варварські випадки, щодо знищення книжок українською мовою, знищення підручників з історії України. Якщо окупант дійшов до того, що з книжками воює, це ще раз свідчить про якісь психологічно аномальні явища в тих людей, які це допускають», додав міністр. 

 

Крім того, міністр розповів, що 651 000 дітей шкільного віку зараз поза межами України. 

 

Також станом на 17 червня 209 шкіл зруйновані, а 1819 — пошкоджені. 

 

Водночас наразі  29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти й  65 відокремлених структурних підрозділів вимушені були переїхати через російську агресію.

 

Нагадаємо, що з нового навчального року у Миколаєві повністю заборонять використання російської мови у школах.

 

Як відомо, зі шкільної програми зарубіжної літератури вилучать твори російських і радянських авторів. МОН також планує змінити вимоги щодо методології викладання історії України та всесвітньої історії.

 

Джерело: Суспільне

Оригінал статті на Suspilne: Міносвіти порахувало, скільки шкіл опинилися під окупацією

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"