Музиканти з різних країн випустили альбом, натхненний поезією Вінграновського

Музиканти з різних країн випустили альбом, натхненний поезією Вінграновського

Берлінський колектив TYME випустив благодійну збірку треків на підтримку українців «На срібнім березі» (On The Silver Shore). Реліз альбому можна послухати на сайті Bandcamp.

Назва On The Silver Shore («На срібнім березі») відсилає до першого рядку вірша «Київ» Миколи Вінграновського. Друга частина назви — «Під небозвіддям згрозеної днини».

 

 

Увесь прибуток з продажу альбому колектив TYME пожертвує українським благодійним організаціям Kyiv Pride та Behind Blue Eyes.

 

«Натхненна вічними образами поезії Вінграновського, збірка слугує ліричною брамою до душевних пейзажів та вічних наративів української культури. Вона запрошує слухачів зануритися у мелодійну одіссею, що перегукується із сутністю глибоких віршів поета. Цією збіркою ми хочемо не лише вшанувати культурне багатство нації, а й засвідчити нашу солідарність та підтримку», — ідеться на сайті в описі релізу.

 

Збірка треків електронної музики On The Silver Shore вийшла на однойменному лейблі TYME. До нього увійшли 24 треки, які охопили широкий спектр жанрів — дроун, експериментал, ембієнт, гіпнотик і груві техно.

 

До релізу долучилися 28 артистів з різних країн, серед яких Schacke, Shackleton, Cressida, Nastya Vogan, Pavel Milyakov, Yan Cook, Splinter (UA) & Louwave, Slone, Poly Chain та KOLOAH.

 

Обкладинку альбому виконало креативне об’єднання 200 kilo.

 

Крім того, до цієї збірки випустили лімітований мерч — оверсайз футболки з назвою й ілюстрацією до пісні.

 

 

TYME — молодий лейбл, який надає простір для нових виконавців з України, Нігерії, Бразилії, Великої Британії й Німеччини для випуску музики, яка «виходить за межі кордонів». Це колектив людей, що «об’єднані пристрастю до сучасної електронної музики й прагненням сприяти міжкультурному обміну». 

 

Ідея колективу — організація культурних подій, що «що об’єднують художників, музикантів і творчих людей із різних культур та з відмінним досвідом».

 

TYME виступили організаторами понад дев’яти подій, що поєднували музичні перформанси та сучасне мистецтво. 

 

Їх остання серія подій — TIES, створена спільно з Мар’яною Березовською, співзасновницею журналу Borshch. У межах TIES колектив, зокрема, проводив воркшопи та музичні перформанси у Refuge Worldwide, Kantine am Berghain та Arkaoda.

 

Як повідомлялося, гурт ТНМК презентував новий кліп та композицію «Коли», створену на слова поезії «If» Редьярда Кіплінга у перекладі Василя Стуса.

 

 

Чільна ілюстрація і фото: TYME

 

Джерело: DTF Magazine

 

 

 

Оригінал статті на Suspilne: Музиканти з різних країн випустили альбом, натхненний поезією Вінграновського

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"