Літагентка Емма Шеркліф увійшла до короткого списку The British Book Awards 2024

Літагентка Емма Шеркліф увійшла до короткого списку The British Book Awards 2024

Британська консультантка у сфері видавничого бізнесу та дослідниця книжкових ринків Емма Шеркліф стала однією з фіналісток премії The British Book Awards.  Про це повідомили на сайті The Bookseller, що організовує премію.

Емма Шеркліф зосліджувала зокрема й український книжковий ринок.

 

«Емма Шеркліфф показала агентам шлях до різноманітності з моменту заснування Laxfield Literary Associates. Вона привернула увагу до багатьох недостатньо представлених голосів, особливо з Африки, і забезпечила збереження спадщини покійної української письменниці Вікторії Амеліної. Вона також знаходила час для заснування книжкової премії, фестивалю та програми розвитку письменників», — аргументувало журі свій вибір.

 

У своєму дописі Емма Шеркліф вказала, що зворушена згадкою про роботу, спрямовану на збереження літературної спадщини Вікторії Амеліної, а також згадала про нагородження Оскаром творців фільму «20 днів у Маріуполі».

 

Емма Шеркліф заснувала літературну агенцію Laxfield Literary Associates у 2020 році.

 

2021 року Шеркліф провела близько 100 годин глибинних інтерв’ю з українськими видавцями, книгорозповсюдниками, авторами та експертами галузі у межах дослідження українського книжкового ринку, здійсненого Британською Радою та Українським інститутом книги. У 2021 році агентка також досліджувала британський книжковий ринок.

 

До 2019 року вона була директоркою із продажу прав незалежного африканського видавництва Cassava Republic Press UK та видавничою директоркою африканського видавництва Ankara Press.Членкиня консультативних рад Центру книжкових культур і видавничої справи Університету Редінга та видавництва MA Publishing Університету Ексетера.

 

The British Book Awards або Nibbies — це літературна нагорода для найкращих письменників та учасників книговидавничої  Великої Британії, яку організовує медіа The Bookseller. Заснована у 1990 році.

 

Як повідомлялося, 2023 року Шеркліф увійшла в довгий список премії Читомо у номінації «Амбасадор української книги».

 

 

Чільне зображення: Читомо

Оригінал статті на Suspilne: Літагентка Емма Шеркліф увійшла до короткого списку The British Book Awards 2024

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"