Львівське видавництво розпочало співпрацю з найбільшою книгарнею Берліна

Львівське видавництво розпочало співпрацю з найбільшою книгарнею Берліна

Книжки «Видавництва Старого Лева» відтепер можна придбати і у книгарні Dussmann у середмісті Берліна (Фрідріх-штарассе, 90), і на сайті Dussman.

Поки що читачам доступні 82 позиції, і це – література для дорослих та дітей українських авторів, а також книжки іноземних авторів, перекладені українською. Про це «Дню» розповіли у «Видавництві Старого Лева».

Серед пропонованого – видання Олега Сенцова («Хроніка одного голодування»), Станіслава Асєєва («Світлий шлях: історія одного концтабору»), Андрія Бондаря («Ласощі для Медора») та Миколи Рябчука («Лексикон води»). З літератури для дітей та підлітків видавництво пропонує «Родинну абетку» Мар’яни Савки, «Найщасливіше левеня» Олександра Шатохіна, «Мирославу та інші з двору» Олі Купріян, «Лігу непарних шкарпеток» Галини Вдовиченко, «У світлі світляків» Ольги Войтенко та книжку «Талант: інструкція з використання», створену Фундацією Дарини Жолдак.

Також читачі зможуть придбати світові бестселери українською мовою – видання «Розмови з друзями» Саллі Руні, «У розшуку» Джона Ле Карре, «Художник хиткого світу» Кадзуо Ішіґуро, «Країна Мумі-тролів» Туве Янссон, «Джуді Муді – детектив» Меган МакДоналд та ін. Окрім цього, є й картонки та віммельбухи (книжки-розглядалки. – Т.К.) для дітей.
У видавництві розповідають, що перемовини з Dussmann тривали близько трьох тижнів.

У березні до «Старого Лева» звернувся представник громадської організації «IWEK e.V. Initiative für Wissensaustausch, Empowerment und Kultur» (ініціатива з обміну знаннями, розширення прав і можливостей та культури. – Т.К.) Данило Полілуєв-Шмідт, який є давнім шанувальником «Старого Лева». Організація придбала тоді 30 примірників англомовної книги «Ukraїner. Ukrainian Insider» – на подарунок партнерам, а також книжки для благодійної акції на підтримку України, що відбулася 10 квітня у Берліні в рамках дня Leuchtturm Ukraine («Маяк України». – Т.К.). А ще, говорять у видавництві, Данило давно мріяв, щоб українські книжки продавались у Німеччині, тож допоміг з обміном контактами менеджерів «Старого Лева» та представників книгарні Dussmann – для налагодження співпраці.

«Лев» спільно з менеджеркою відділу міжнародної літератури Dussmann Лаурою Шульц попрацювали над замовленням та врешті змогли обрати цікаві для Dussmann книжки з нашого величезного асортименту», – розповідають у «Старому Леві».

Пошук способів доставки видань до Німеччини потребував певного часу, адже йшлося про понад 2 тисячі примірників.

8 квітня книжки поїхали зі Львова до Берліна і вже представлені на полицях книгарні Dussmann та на сайті Dussmann.

Довідково:

«Видавництво Старого Лева» заснували у Львові 2001 року Мар’яна Савка Юрій Чопик.

«Старий Лев» – це книжки для всієї родини, від наймолодшого до найстаршого.

Серед виданого – світова класика та найцікавіші і найактуальніші твори сьогодення, а також видання українських авторів та ілюстраторів, які здобули не лише любов і прихильність вдома, в Україні, а й підкорили чимало кордонів, адже книжки «Старого Лева» перекладені у понад 40 країнах світу.

2014 року видавництво вперше стало учасником найпрестижнішої міжнародної книжкової події – Bologna Children’s Book Fair, а книжка-картинка Творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин і Андрія Лесіва) «Зірки і макові зернята» здобула перемогу у номінації «Opera Prima» конкурсу Bologna Ragazzi Award. Відтоді видавництво є активним учасником низки міжнародних книжкових виставок у Лондоні, Болоньї, Празі, Сеулі, Франкфурті, Відні, Шанхаї, Римі, Тайбеї, Шарджі тощо.

Книжки «Старого Лева» здобували першість у міжнародних преміях – Bologna Ragazzi Award, Angelus, Nami Concours, Le Prix Tatoulu, Little Hakka International Picture Book Award, European Design Awards, входили до престижного каталогу «White Ravens» від International Youth Library. Також перемагали і в Україні (Книга року ВВС, Шевченківська премія, Премія Міста літератури ЮНЕСКО, Книга року, ЛітАкцент року, Премія Ю. Шевельова, Премія Г. Сковороди, Премія імені Шолом-Алейхема, нагороди від фестивалів Book Forum, Книжковий Арсенал та ін.).

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Фото «Дню» надали у «Старому Леві»

day.kyiv.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Львівське видавництво розпочало співпрацю з найбільшою книгарнею Берліна

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"