Львівська обласна бібліотека для дітей вдруге отримала міжнародну премію EIFL

Львівська обласна бібліотека для дітей вдруге отримала міжнародну премію EIFL

Львівська обласна бібліотека для дітей уже вдруге отримала престижну міжнародну премію EIFL, що дається бібліотекам за реалізацію інноваційних проєктів і програм, які використовують інформаційно-комунікаційні технології для покращення життя та засобів існування в країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою. Про це повідомили на сайті EIFL.

 

Премію присудили за реалізацію проєкту інформаційно-психологічної безпеки дітей «П’ята стихія». Крім львівської бібліотеки нагороду отримали бібліотеки Кенії, Хорватії й Казахстану.

 

Переможці отримують приз у розмірі 1500$, кубок, сертифікат, рекламу через вебсайт EIFL і широку мережу контактів.

 

Проєкт Львівської обласної бібліотеки для дітей «П’ята стихія» створили для дітей та підлітків, що постраждали від військової та інформаційної агресії ворога. 

 

Пріоритетна група учасників проєкту — діти вимушено переселених осіб, які проживають в укриттях. Аби інтеграція переміщеної молоді в місцеве середовище була вдалою, бібліотека проводить заняття, у яких беруть участь діти Львівщини. 

 

«Ми вважаємо, що особлива цінність нашого проєкту полягає в тому, що окрім медіаграмотності та інформаційної безпеки, діти навчаються навичок психологічної безпеки. Методики бібліотерапії сприяють формуванню у дітей та підлітків стійкості до інформаційного стресу», — зазначила директорка бібліотеки Ольга Конасова.

 

Проєкт здійснювався за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні в партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією.

 

За час присудження премії цією нагородою відзначені такі українські бібліотеки: 

 

  • Луганська обласна універсальна наукова бібліотека;
  • Центральні бібліотеки для дітей та дорослих міста Мелітополя;
  • Центральна бібліотека міста Миколаїв;
  • Львівська обласна бібліотека для дітей. 

 

У 2015 році Львівська обласна бібліотека для дітей уже отримувала премію EIFL Public Library Innovation Award for supporting literacy за навчально-ігрову бібліотечну програму «Літерландія».

 

EIFL (Електронна інформація для бібліотек) — це некомерційна організація, яка працює з бібліотеками, щоб забезпечити доступ до знань у країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою в Африці, Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Європі та Латинській Америці.

 

Щорічно EIFL оголошує нагороди для публічних і громадських бібліотек за впровадження інновацій для покращення життя громад.

 

З 2011 року EIFL провела 17 конкурсів на присудження нагород за інновації та оголосила імена 61 переможця в Африці, Азії, Європі, Латинській Америці та Карибському басейні. У січні 2024 року оголосили переможців крайнього призу EIFL Public Library Innovation Award (2023) для публічних бібліотек, які займаються однією з трьох нагальних глобальних проблем: безпека в Інтернеті, дії щодо зміни клімату та цифрове залучення вимушено переміщеного населення.

 

Як повідомлялося, У Львові облаштують Мистецьку бібліотеку за кошти з фонду австрійського міста Грац.

 

Тим часом унаслідок повномасштабного вторгнення пошкодили 610 бібліотек в Україні.

 

Чільне фото: Львівська обласна бібліотека для дітей 

Оригінал статті на Suspilne: Львівська обласна бібліотека для дітей вдруге отримала міжнародну премію EIFL

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"