Лондонський ярмарок назвав лавреата-2024, що зробив визначний внесок у розвиток світового книговидання

Лондонський ярмарок назвав лавреата-2024, що зробив визначний внесок у розвиток світового книговидання

Лондонський книжковий ярмарок нагородив Янга Сука Чі, голову Асоціації американських видавців (AAP), премією «За життєві досягнення». Про це Читомо повідомили представники ярмарку.

Наразі Чі є головою Асоціації американських видавців, раніше він обіймав посаду президента Міжнародної асоціації видавців.

 

Янг Сук Чі зазначив: «Я зворушений, що мене номінували і що журі вибрало мене. Потрапивши у книжкову індустрію майже тридцять років тому, я щасливий багато чому навчитися від моїх колег, які сповідують як традиції, так і інновації. Бути частиною розвитку цієї індустрії — чудовий досвід, і я впевнена, що видавнича справа й надалі процвітатиме завдяки таланту та пристрасті».

 

Гарет Реплі, директор Лондонського книжкового ярмарку, додав, що Янга Сука Чі нагородили за внесок в авторське право, відданість книговидавничій індусрії та зосередженість на сталому розвитку. Він додав, що Чі виступить на головній сцені Лондонського книжкового ярмарку у перший день ярмарку.

 

Девід Рош, голова журі премії, сказав: «Янг Сук Чі є втіленням всього того, що прагне визнати ця нагорода. Він справжній інтернаціоналіст, який створює мережі та об’єднує людей на різних континентах. Він має рішучість впливати на провідних світових діячів і пристрасть наставляти тих, хто тільки починає свою кар’єру, щоб створити краще майбутнє. Він входить до складу багатьох різних рад директорів, що свідчить про різноманітність його таланту та інтересів, а також про те, наскільки високо його цінують. Нагорода LBF “За життєві досягнення” 2024 року не може мати кращого переможця».

 

За словами Марії А. Палланте, президентки і головної виконавчої директорки Асоціації американських видавців, Янг Сук Чі є речником міжнародної видавничої спільноти.

 

Комітет з нагородження Lifetime Achievement Award, що складається з незалежної Консультативної ради Лондонського книжкового ярмарку, обрав Янга Сука Чі з короткого списку провідних міжнародних діячів книжкової індустрії. Нагородою відзначають особу, яка зробила значний внесок у світовий книжковий світ. Лавреатом може стати будь-хто з видавців, агентів, редакторів,  книгорозповсюдників та всіх, хто має відношення до міжнародної книжкової індустрії з будь-якої країни світу.

 

Янг Сук Чі виступить на головній сцені Лондонського книжкового ярмарку 12 березня на панелі під назвою «Дослідження світу видавничої справи, що постійно розвивається: глобальні тенденції, виклики та можливості» разом з Каріне Гонсалвес Пансою, президентом Міжнародної асоціації видавців, Рікардо Франко Леві, президентом Федерації європейських видавців, Лоуренсом Нджагі, президентом Африканської мережі видавців та Едвардом Навоткою, головним дерактором Publishers Weekly.

 

Як повідомлялося, раніше видавнича премія K.A.2.0.2.4, ініційована Асоціацією видавців Литви, оголосила переможців.

 

 

Чільне фото: The Bookseller

Оригінал статті на Suspilne: Лондонський ярмарок назвав лавреата-2024, що зробив визначний внесок у розвиток світового книговидання

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"