Кулінарний флешмоб від Марі Керімей
![Кулінарний флешмоб від Марі Керімей Кулінарний флешмоб від Марі Керімей](https://st.booknet.com/uploads/user_avatars_new/160/1603049914_6004741.jpg)
Кулінарний флешмоб від Марі Керімей
Всім привіт! З задоволенням беру участь у кулінарному флешмобі, який запропонувала Марі Керімей.Я хочу познайомити вас з магічним напоєм, який в холодну пору року зігріває не лише тіло, але й душу.
-Ти замерзла? Зачекай, я зараз тебе зігрію…
Дік декілька хвилин почаклував на кухні і з’явився, тримаючи в руках тацю з двома філіжанками.
-Ось, сонечко, тримай…
-Що це?- поцікавилася Анна, розглядаючи молочну суміш, притрушену корицею, кокосовою стружкою і шоколадними крихітками. Напій виглядав дуже апетитно, а аромат ванілі та апельсина заповнив собою всю кімнату.
-Це – салеп, традиційний турецький напій, що зігріває в холодну погоду. Ніколи не куштувала?
-Ні…
-Ну як, смачно?
-Так, дуже смачно…Шкода, що я раніше не знала про цей напій. З чого він готується?
-Класичний салеп готується з молока, цукрового сиропу і борошна особливих видів орхідей – салепу, ароматизується екстрактами ванілі, троянди чи апельсина, розливається в філіжанки, а зверху притрушується корицею, кокосовою стружкою, тертим шоколадом чи горішками. Але в сучасній рецептурі борошно салепу замінюється кукурудзяним чи картопляним крохмалем або рисовим борошном…Тому що дуже шкода орхідей…В Туреччині їх навіть занесли до Червоної книги…”
А тепер, власне, і рецепт приготування салепу: в невеликій кастрюльці змішати 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю чи рисового борошна і 4 ч.л. цукру, додати 1 ск. холодного молока і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння і потримати після того ще 1-2 хвилини на вогні, поки маса почне згущуватися. Зняти з вогню, додати 1-2 краплі ароматизатору “Троянда” або “Апельсин”, розлити в філіжанки, притрусити корицею, горішками, шоколадними крихітками чи кокосовою стружкою ( на ваш смак).
Смачного! Сподіваюсь, що вам сподобається мій улюблений напій!
Оригінал статті на Букнет: Кулінарний флешмоб від Марі Керімей
Блог
90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна КамишаМаркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн
У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й УшкаловаУ Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:
вул. Гр
У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома
У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих
У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину ЛевченкоЖурналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв
Додати коментар
Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.