Критика. Історія моєї творчості

Критика. Історія моєї творчості

Критика. Історія моєї творчості

Вітаннячка ฅ • ω • ฅ

 

 Усіх дуже рада вітати на своїй сторінці букнет. Потрібно було познайомитись ще на початку, але все не було часу. Отож, почнемо зараз.

 

Я не пам’ятаю в якому році це було. Вперше в житті, після кількох прочитаних фанфіків моїх друзів, я захотіла написати свій. Тоді ще ми не знали про сайти, що були спеціально створенні для цього, тож публікували свої твори в соціальних мережах. Однак, через критику, яка лилась від самих друзів, я вирішила залишити цю справу.

 

Початок моєї творчості, як письменниці розпочався 16 квітня 2017 року. Тоді я вперше зареєструвалася в фанфікшені. До цього я кілька разів стикалася з фанфіками й вони мене особливо захоплювали. А ж поки мені не захотілося створити чогось свого. Мене досить сильно захопила ця ідея, що я відразу взялась до справи. Я була підлітком, тож робила помилки досить часто. Навіть в псевдонімі зробила помилку, яка зі мною вже п’ять років. На той час змінити псевдонім було не просто, а створювати нову сторінку вже не хотілось. Зараз же, я маю бажання змінити свій нік при нагоді.

 

Тексти, що я писала п’ять років тому, це мабуть особливий приклад, як не потрібно робити. Відкривши їх зараз, я розумію, чому тоді на мене так багато лилось негативної критики(вона була аргументованою). Але дивлячись на це, я бачу, як завдяки цим коментарям, я змогла вирости. Адже, завдяки цьому мої тексти стали набувати фарб, емоцій і тд. 

 

З часом, я втратила інтерес до фанфіків і зовсім перестала їх писати. Розібравшись із собою, я зрозуміла, що мене більше не надихають фендоми на написання фанфіків. Так, ось так, час минув, я виросла і вирішила знову почати писати книги. 

 

Особливої уваги хотілось би приділити критиці. Адже, без критики не існує творчості. Вона завжди була присутня в різних напрямках мистецтва й не тільки. Оскільки критика присутня і в звичайному побуті. Але зараз не про це. 

 

Хочеться сказати, що авторам новачкам доволі тяжко приймати негативні коментарі, навіть якщо вони аргументовані. Це може бути пов’язано, через ряд різних причин. Але найбільшою являється одна. Кожен автор сприймає свої твори, персонажів і так далі, як своїх дітей. Усякі батьки будуть захищати своїх дітей. 

 

Тому варто навчитися сприймати критику позитивно. Щоб не виникало конфліктів. Адже, не одна із сторін, автор чи читач, не хоче зробити боляче. І не завжди ми можемо помічати своїх помилок. 

 

Так, існують люди, що спеціально хочуть зробити боляче. І такі бувають.

 

Але в цьому й різниця між аргументованою критикою та образливим коментарем. У них вкладаються різні поняття: один хоче образити, інший виправити те, що можливо не побачив автор. Варто лиш навчитися, розпізнавати їх. 

 

За ці п’ять років, у мене мабуть були всі стадії прийняття. Спочатку, я досить боляче сприймала будь-яке слово в бік моєї творчості. Доволі часто, я навіть кидала письменництво, але кожного разу поверталася. Вже потім, з часом, я навчилася сприймати критику. І вам раджу. 

 

Моя книга тут

Посилання 

 

Мур ฅ • ω • ฅ

 

Оригінал статті на Букнет: Критика. Історія моєї творчості

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"