красота в простоті))

красота в простоті))

красота в простоті))

Нелюбляча людина ніц не чує…

Лиш серце любляче красиво інтонує…

І навіть знає колір твоїх снів.

 

Знаєте, історії бувають різними… із захоплюючим сюжетом чи казковими героями… сучасними чи про далеке лицарське минуле. Але зовсім недавно я натрапила на, здавалося б, доволі просту книгу про… життя. Життя, яке воно є, без прикрас і коректур. Із реальними проблемами і людьми, що мають свої слабкості. Можливо в ній ви побачите себе, або свого близького… та те, що вона пронесеться по струнах вашого серця  я впевнена. А власне, що це я розказую… читайте самі))

МУЗА

 

Мар’яна Доля

 

 

 

А для інтриги дещо привідкрию завісу )

“Для мене його слова стали несподіванкою. Але що я могла зробити? Плакати, погрожувати, просити, шантажувати? Це було зовсім не в моєму стилі.

— Ну що ж, — сказала я. — Допомогти тобі зібрати речі? Чи все-таки спочатку повечеряєш?

Мабуть, мій спокій розлютив його більше за будь-яку іншу можливу реакцію. Він почав виказувати мені всі мої провини за вісім років подружнього життя. І те, що взяв мене з чужою ( так і сказав — чужою) дитиною, і те, що я не народила йому власного малюка, і що не реалізувала себе в професії, а сиділа вдома, як та квочка. Мовляв йому, відомому художникові, соромно мати таку недалеку дружину. Мабуть, я й справді була недалекою. Я не вміла інтригувати, маніпулювати, прикидатися. Завжди казала все, що думаю — та більше хорошого, а коли думала щось погане про нього — то вважала за краще змовчати. Я зовсім не конфліктна людина, для мене дуже важким є сам процес сварки, з’ясування стосунків. Тому я воліла мовчати і приховувати своє невдоволення глибоко в душі. Адже він теж був далеко не ідеальний. Залюблений у свою роботу, в свою творчість. Живопис був для нього свого роду наркотиком, психологічною залежністю. Добре пам’ятаю, як ми зібралися на відпочинок до Греції, придбали квитки, забронювали готель. І в останню ніч перед відльотом на Олега зійшло натхнення. Він почав писати нову картину, і я мала йому позувати. Я часто позувала, він казав, що в мене аристократична зовнішність. Я вже чула це… і потім ще почую, хоча б воліла мати зовсім непримітне й непривабливе обличчя. Можливо, моя зовнішність ( я не кажу “краса”, бо не вважаю себе такою вже вродливицею) зіграла зі мною кепський жарт, увесь час притягуючи в моє життя не тих чоловіків. Але я трохи відволіклася… Цілісіньку ніч тоді мені довелося просидіти в одній позі, намагаючись з усіх сил утримувати на обличчі загадкову усмішку, як того вимагав мій чоловік. Під ранок у мене вже очі заплющувалися і здавалося, зовсім скоро я впаду і зомлію. А він був свіжий і бадьорий, і коли я сказала, що пора збиратися в аеропорт, він щиро здивувався:

— Але ж мені треба завершити картину!

— Допишеш, як ми повернемося, — сказала я. — Або візьми її з собою…

— Ти що? — прямо-таки закричав Олег ( у нього останнім часом траплялися приступи гніву ні з того, ні з сього, коли він чіплявся до будь-якої дрібниці). — Там же буде зовсім інше світло! І не можна її транспортувати, фарба ще не висохла! Ми залишаємося! — Але ж гроші заплачені… Ми так мріяли про цю відпустку… — До дідька гроші! Мені моя творчість важливіша за якусь там відпустку!

— Тоді ми з Яриком поїдемо самі, — спокійно сказала я. — А ти залишайся і твори. Він дивився на мене так, немов я сказала якусь геть несусвітню річ.

 — А хто мені позуватиме? — запитав тихо, розгублено. — Як же я без тебе, без своєї музи? Хто мені варитиме каву? Як ти будеш відпочивати, коли знатимеш, що я тут сам голодую?

І ми з сином теж нікуди не поїхали. Ярослав тоді плакав у своїй кімнаті, він так мріяв про цю поїздку. Дуже любив море, а ще якраз тоді прочитав міфи Давньої Греції і хотів побачити цю країну на власні очі. І як ти поясниш семирічній дитині, що ми не поїхали до моря через те, що його тато — схиблений на власній творчості егоїст?”

Оригінал статті на Букнет: красота в простоті))

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"