Кохання заважає творчості?

Кохання заважає творчості?

Кохання заважає творчості?

Слава Україні! Як ви знаєте, я дуже люблю читати. Періодично я проглядаю Букнет на цікаві новинки і от нещодавно мені на очі потрапила безкоштовна книга “Більше ніж шоу” Влади Холод. Вона відразу зацікавила своєю тематикою телешоу і акторства. Я побачила, що історія входить до циклу, назва якого мене заінтригувала: “Творчість(не) проти кохання”. Я творча людина, тому не могла пройти повз такий цикл. Якщо чесно, то мене зацікавили обидві історії з нього. 

Також у обох героїнь є по другу дитинства. І кожна з них була закохана в свого друга дитинства. Але на своєму творчому шляху кожна з них зустрічає дуже талановитого хлопця… 

Ксю зустрічає геніального скрипаля Діму, який насміхається з її кумедної цілі комусь щось довести, а Аліса зустрічає не менш геніального актора Руслана, який так само насміхається над дівчиною. 

Однак Аліса, на відміну від Ксю, з самого початку націлена на свою творчість, на акторство, і займається цим дуже серйозно…) І вона хоче перемогти в телешоу-конкурсі на кращих акторів) В них зовсім різний рівень в своїх сферах на початок книг.

Не буду вам давати анотації, натомість кину по уривочку:

“БІЛЬШЕ НІЖ ШОУ”

— Тобі напевно вже час йти на платформу… Друзі можуть перейматися, — каже він злегка сумно. 

— Проведеш мене? 

— Так, — Руслан киває і ми йдемо через вокзал до платформ. 

Швидкісний потяг Київ-Харків стоїть на першій платформі. В білеті, який мені прислали, було написано, що мій вагон четвертий… Цікаво, Стас і Альона теж в ньому? Я починаю рухатись до голови потяга, коли Руслан чомусь зупиняється і тим самим зупиняє мене, бо ж наші пальці переплетені. 

— Коли конкурс закінчиться, я запропоную тобі стати моєю дівчиною, — каже, потягнувшись до моїх губ. 

Я інстинктивно прикриваю очі, поцілунок майже невагомий… По тілу пробігають зграї мурашок, а дихання перехоплює… Розплющую очі і бачу, що Руслан усміхається. 

— Коли ти мені це запропонуєш, я, напевно, погоджусь… — я подаюсь трохи вперед і чмокаю його в щоку. 

— Що значить «напевно»? — він тримає мене за руки і дивиться прямо в очі, на його губах грає усмішка. 

—  Я не пробачу тобі, якщо ти не викладешся на конкурсі на повну, — серйозно кажу я. 

— Навіть проти тебе? 

— Особливо проти мене, — впевнено сказала я. 

Потяг раптом видає якийсь гудок. 

— Давай йди вже… — він відводить погляд. — А то потяг поїде без тебе…

— Бувай…

— До зустрічі… 

 

“ГРА КСЮ”

— Ось чого-чого, а такого повороту я точно не очікувала, — посміхнулася Ксю, маленькими ковточками відпиваючи ароматний чай зі своєї чашки.

— Якого «такого»? — я посміхнувся у відповідь і теж зробив ковток.

— Що ми з тобою потрапимо під дощ і будемо так спокійно спілкуватися, — дуже щиро сказала вона. — Чесно кажучи, кожен раз, перед тим як слухати твою гру на плеєрі або дивитися в Ютубі, я називала тебе вискочкою і задавакою…

— А я, кожен раз згадуючи твою гру і нашу зустріч, бубонів про себе що ти — дурна невдаха без цілей і амбіцій. А ще… Я думав, що ти ледащо, талановите ледащо… І сподівався, що у тебе нічого не вийде. — її відвертість підстібнула і мене бути чесним. — Я постійно думав про тебе…. А найстрашнішими були думки про те, що ти зможеш перевершити мене, не дивлячись на те, що до цього була несерйозна: саме це виводило мене найбільше.

Ксю мовчала і я подумав, що, можливо перегнув палицю… Не можна ж ось таке вивалювати на голову майже незнайомці. Але коли підняв очі, то побачив, що вона ледь-ледь стримує сміх.

— Ти був практично правий! Тоді я була тією самою ледаркою, ось тільки талановитою при цьому мене навряд чи хтось вважав… Ніяких особливих амбіцій у мене не було, але ось мета… Спочатку, мені хотілося запам’ятатися Мілані, але потім… Потім, слухаючи твою гру, мені захотілося перемогти тебе. Грати краще за тебе.

Читайте “Більше ніж шоу” і “Гра Ксю”, це дійсно цікаві історії, які затягнуть вас у вир цікавих життів творчої молоді)) Мене вже затягнуло 😉 

 

І звісно, не забуваємо зайти на свіженьку главу мого роману “Ставка на принца”, де героїня намагається виграти парі й закохати в себе принца. Проте вона не знає, що один чарівний чоловік вирішив закохати в себе її. Читайте на сторінках книги чим закінчиться їхня гра.

Оригінал статті на Букнет: Кохання заважає творчості?

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"