Конкурс рецензій «Читай-пиши» оголосив переможців

Конкурс рецензій «Читай-пиши» оголосив переможців

Журі конкурсу рецензій для дітей та підлітків з Донецької, Луганської та Харківської областей «Читай-пиши» оголосило переможців. Список оприлюднили на офіційному сайті конкурсу.

 

У номінації «Текстові рецензії», віковій категорії 10-13 років перемогли:

 

  • Перше місце: Любченко Микита, Костянтинівка (Донецька область), рецензував книжку «Відчайдушні: повість-детектив» Сергія Гридіна;

 

  • Друге Місце: Анастасія Соха, село Можняківка (Луганська область), рецензувала книжку «Еко-історії для моїх маленьких друзів» Красавцева Богдана;

 

  • Третє місце: Жаданова Ганна, село міського типу Нижнє (Луганська область), яка рецензувала книжку «Інтернат» Сергія Жадана.

 

У номінації «Текстові рецензії», віковій категорії 14-17 років перемогли:

 

  • Перше місце: Михайло Мерзляков, (Харків), рецензував книжку «Листи з того світу» Сергія Бута;

 

  • Друге Місце: Євген Казаков, село Рогань (Харківська область), рецензував книжку «Ворошиловград» Сергія Жадана;

 

  • Третє місце: Ігор Бобулич, Краматорськ (Донецька область), рецензував книжку «Anarchy in the UKR» Сергія Жадана.

 

У номінації «Відеорецензії», віковій категорії 10-13 років перемогли:

 

  • Перше місце: Катерина Дирдіна, село Привілля (Донецька область), рецензувала книжку «Космічні агенти проти сирного монстра» Ані Хромової;

 

  • Друге Місце: Дар’я Ісаєва, Очертино (Донецька область), рецензувала книжку «Таємниця козацького скарбу» Андря Кокотюхи;

 

  • Третє місце: Бьянка Чала, Білицьке (Донецька область), рецензувала книжку «Танок чугайстра» Сашка Дерманського.

 

У номінації «Текстові рецензії», віковій категорії 14-17 років перемогли:

 

  • Перше місце: Іванна Рубан, село Зориківка (Луганська область), рецензувала книжку «Я бачу, вас цікавить пітьма» Іларіона Павлюка;

 

  • Друге Місце: Соколовська Діана, Слов’янськ (Донецька область), рецензувала книжку «Слідами війни» Ігоря Даха;

 

  • Третє місце: Романенко Анастасія, Краматорськ (Донецька область), рецензувала книжку «Не такий» Сергія Гридіна.

 

Усього на конкурс надійшло 484 заявки, з яких — 342 текстові рецензії й 142 — відео. Роботи оцінювали у двох номінаціях і у двох вікових категоріях. Найбільше учасників конкурсу було з Донецької області.

 

«У топі тем, з якими працювали учасники конкурсу, — власний життєвий досвід, містичні сюжети і війна на Сході України. Кожна робота була унікальною і неповторною, проте деякі виявились сильнішими за інших й змогли вразити наше поважне й професійне журі. З року в рік роботи стають все кращими, діти ґрунтовніше підходять до вибору тем і аналізу творів, а постійні учасники і учасниці фактично рік готуються до подачі заявок», – зауважили організатори.

 

Головним подарунком для переможців стане літня мандрівка Харковом, де школярі зможуть познайомитися з різними професійними та культурними середовищами. Крім того, вони отримають сертифікати на книжки від видавництва Vivat, а також ґаджети: планшети (перші місця), смарт-годинники й набори для відеоблогінгу (другі-треті місця). Найкращі текстові роботи учасників надрукують у журналі «Однокласник» та на сайті BaraBooka.

 

«Читай-пиши» – конкурс відгуків на книжки українських авторів серед школярів Донецької та Луганської, а з минулого року – й Харківської областей, який третій рік поспіль проводять Благодійний фонд Сергія Жадана, простір дитячого читання BaraBooka, Український Інститут книги, видавництво Vivat. Постійні партнери конкурсу: фонди Ukraine Charity i Razom for Ukraine та агенція «Bagels & Letters».

 

Нагадаємо, торік на конкурсі вперше було дві номінації, крім того журі присудило дві спецвідзнаки. Також ви можете ознайомитись зі списком переможців «Читай-пиши» 2019 року.

 

Додамо, що минулого тижня оголосили переможців дитячого літературного інклюзивного конкурсу імені Дмитра Ружевича.

Оригінал статті на Suspilne: Конкурс рецензій «Читай-пиши» оголосив переможців

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"