Книжкового Арсеналу у 2022 не буде

Книжкового Арсеналу у 2022 не буде

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» у травні 2022 не відбудеться через повномасштабну війну росії проти України. Про це повідомили на сайті фестивалю.

 

«Український народ мужньо боронить країну, дає відсіч ворогу на різних фронтах, і ми всі розуміємо – для остаточної перемоги нам ще потрібен час. Зараз, в умовах війни, наша команда працює на підтримку видавничої сфери та літературної і мистецької сцени в Україні, на підтримку нашої спільноти», — ідеться в заяві команди Книжкового Арсеналу.

 

Фестиваль повідомив, що нині працює за трьома напрямками:

 

  • інформує світову книжкову спільноту про російсько-українську війну, розвиває коаліцію культурних інституцій щодо бойкоту російського культурного продукту й бізнесу, комунікує можливості допомоги постраждалим у війні, зокрема дітям-переселенцям, видавцям, перекладачам;

 

  • у співпраці з колегами з літературної лабораторії вже реалізував, переформатувавши відповідно до вимог часу,  фінал проєкту  «Україна — Шотландія: Літературний проєкт співпраці» подією Translation in Focus: Beyond Any Curtain; разом із відділом освітніх програм Мистецького Арсеналу запустили підлітковий проєкт  «Антитвір – 2022», а також розробляє інші програмні ідеї;

 

  •  трансформує  проєкт «Література на експорт» відповідно до нових умов: тепер він спрямований на поширення каталогів українських видавців за кордоном. 

 

«Нам вдалося налагодити швидку та ефективну комунікацію з книжковими ярмарками по всьому світу. Члени нашої команди в складі робочої групи профільних інституцій культури вже забезпечили участь України у форматі стенду-маніфесту у книжковому ярмарку в Болоньї (21-24 березня), у Лондонському книжковому ярмарку (5-7 квітня)», — зазначили організатори фестивалю.

 

Крім того, члени команди фестивалю беруть участь у міжнародних подіях як запрошені спікери. Серед цих подій засідання Ради європейської мережі літературного перекладу ENLIT, Регіональна видавнича конференція країн Кавказу та Чорноморського басейну тощо. 

 

«Зараз мета нашої діяльності — працювати на збереження інституції та команди, а відтак на підтримку книги та її аудиторії, працювати на перемогу.  А після перемоги наша команда повернеться до того, що любить і вміє: ми будемо готувати та неодмінно проведемо XI Книжковий Арсенал, з його неповторною атмосферою свободи висловлювань, дискусій, зустрічей читачів та письменників і теплих обіймів під мирним небом у дворі Старого арсеналу», — наголосили організатори фестивалю.

 

Нагадаємо, Книжковий Арсенал був запланований на 25-29 травня з фокус-темою «Велике переселення».

 

Оригінал статті на Suspilne: Книжкового Арсеналу у 2022 не буде

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"