Книжка письменниці-кулінарки Ольги Франко надихнула на створення фільму

Книжка письменниці-кулінарки Ольги Франко надихнула на створення фільму

В український прокат вийде романтична комедія «Смак свободи» про українські кулінарні традиції. Про це повідомили у FILM UA.

Режисер українського фільму «Смак свободи» — Олександр Березань. Сценаристка й креативна продюсерка — Олена Моренцова-Шулик.

 

У центрі сюжету історія дівчини Варі, яка переїжджає з маленького містечка до Львова, щоб влаштуватися на роботу до елітного ресторану. Вона стикається з перешкодами, проте наполегливість може втілити мрію в реальність. 

 

Під час своїх пригод Варя знаходить книжку легенди української кухні — Ольги Франко, яка відкриває для дівчини світ вишуканої автентичної кулінарії сторічної давнини.

 

 

Сценаристка Олена Моренцова-Шулик надихнулася на створення цієї стрічки завдяки знайомству з книжкою Ольги Франко, що вийшла у Відні в 1929 році.

 

Ольга Франко — українська письменниця-кулінарка, авторка куховарських книжок та дружина Петра Франка (син Івана Франка).

 

Актори й акторки, які зіграли у романтичній комедії:

  • акторка Ірина Кудашова (зірка серіалу «Школа»);
  • акторка Ірма Вітовська (стрічки «Мої думки тихі», «Коза Ностра. Мама їде», «Між нами», «БожеВільні» тощо);
  • театральний та кіноактор Костянтин Темляк (також грав у фільмах «Кіборги», «І будуть люди»);
  • актор й режисер театру Томаш Собчак (фільми «Скажене весілля 2», «Щедрик»);
  • телеведуча та акторка Тетяна Малкова («Конотопська відьма»);
  • телеведуча та акторка Римма Зюбіна (стрічки «Гніздо горлиці», «Памфір», «Редакція»);
  • актор театру і кіно Павло Лі («Мирний-21»).

 

У камео глядачі побачать модель, телеведучу та блогерку Вікторію Маремуху, шефа «Пекельної кухні» Олексія Якутова, співака АСАФАТОV, топмодель та телеведучу Аллу Костромічову та співачку Джамалу.

 

«Наша історія — це квінтесенція натхнення, любові та віри у найкраще, що може дати життя, коли ти відкритий до див, невипадкових випадковостей та знань, які залишили для нас наші видатні та безмежно талановиті українці. «Смак свободи» — чудовий світлий фільм для перегляду всією родиною, зустрічаючи весну, а з нею — і новий етап життя», зазначив режисер Олександр Березань.

 

Прем’єра стрічки запланована на 7 березня 2024 року.

Як повідомлялося, в український прокат виходить біографічна драма «Інший Франко» режисера Ігоря Висневського.

 

Чільне фото: Новий канал

Оригінал статті на Suspilne: Книжка письменниці-кулінарки Ольги Франко надихнула на створення фільму

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"