Йдемо дивитися кіно на Книжковий Арсенал: перелік фільмів

Йдемо дивитися кіно на Книжковий Арсенал: перелік фільмів

З 23 по 27 червня в Києві відбувається десятий “Книжковий Арсенал”, на якому крім знайомства з письменниками та купівлею книг можна провести час за музичними концертами, освітніми лекціями та переглядом фільмів.

23 червня, в день відкриття, відбудеться показ фільму “Жінки, що грають в ігри” та дискусія про жінок і сестринство в літературі. Час: 15:00 – 15:45, у зоні “Лекторій”.

Режисерка Надія Парфан зробила фільм-гру про “дівчата, які виросли та “дали жару. У фільмі знялися письменниця Софія Андрухович, культурна журналістка Віра Балдинюк, диригентка Оксана Линів, художниця Аліна Клейтман, театральна режисерка Тамара Трунова, культурна менеджерка Юлія Федів та кінорежисерка Ірина Цілик.

24 червня з 18:00 – 20:15 у зоні “Кінозал” покажуть стрічку “Ульяненко. Без цензури.

Документальний фільм розповідає про лауреата Малої Шевченківської премії – Олеся Ульяненка. Це дослідженням життя і творчості унікальної постаті в сучасній українській культурі, родоначальника соціального українського нуару та першого забороненого письменника у часи Незалежної України.

Йдемо дивитися кіно на Книжковий Арсенал: перелік фільмівВидавництво “Люта справа”

25 червня в “Лекторії” о 19:30 розпочнеться показ фільму “Казка про Коника“, який знятий за однойменною книгою.

Стрічка українсько-естонського виробництва про антирадянського активіста, монаха у миру і художника Анатолія Лютюка, який до війни на сході України мешкав у старовинній кам’яній вежі в Таллінні. З початком збройного конфлікту він із волонтерською місією вирушає у прифронтові містечка.

27 червня о 18:00 на “Бізнес-сцені” покажуть документальний фільм “Міст із паперу” між Україною та Німеччиною.

Навколо фільмові події

24 червня о 19:30 в зоні “Лекторій” відбудеться презентація проєкту “Рейтинг 100 найкращих фільмів в історії України”. Це спеціальна програма BookWatchers. В межах презентації стане відомо, який фільм сьогодні вважається найбільш знаковим в історії українського кіно, які фільми та жанри відзначають українські кінокритики та як змінився вітчизняний кіноканон за останні десятиліття.

25 червня о 15:00 в “Лекторії” відбудеться лекція, як перетворити книжку на фільм.

Що ще треба знати про Книжковий Арсенал?

Які книжки купувати на Книжковому Арсеналі: десятка нових видань

Оптимізм і скептицизм української літератури: лекції на X Книжковому Арсеналі

Куди піти на Книжковому Арсеналі з дітьми: події та майстер-класи

Синтез жанрів і розрив шаблонів. Що музичного послухати на Книжковому Арсеналі

Нова проза українських авторів. Коли і кого послухати на Книжковому Арсеналі

Оригінал статті на Читомо: Йдемо дивитися кіно на Книжковий Арсенал: перелік фільмів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"