З Мінкульту звільнилася заступниця міністра

З Мінкульту звільнилася заступниця міністра

Заступниця міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва йде з посади. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

 

Чуєва пояснила, що написала заяву на звільнення за власним бажанням через низку причин. 

 

«Мені було складно прийняти існуючу архітектуру державного управління та способи прийняття рішень у цій системі. Ззовні ситуація виглядала інакше і мушу сказати, що мої уявлення були доволі ідеалістичними», — прокоментувала ексзаступниця.

 

За словами Чуєвої, великі обсяги операційних завдань та паперів не давали зосередитися на пріоритетних питаннях. Тому з часом розходження її бачення з тими завданнями, які доводилося виконувати, та з позицією деяких важливих членів колективу, стали критичними. 

 

Йдеться зокрема про те, що Чуєва наполягала на продовженні евакуації об’єктів культурної спадщини, а також про потребу пріоритезувати питання спадщини на урядовому рівні та підтримувати зв’язок з колегами, інституціями й міжнародними партнерами.

 

У дописі вона зазначила, що згодом писатиме про інші виклики та «підводні камені» роботи у МКІП. 

 

Як відомо, до призначення на посаду заступниці міністра культур Чуєва працювала генеральною директоркою Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків та займаюся науковою роботою. 

 

Нагадаємо, що наприкінці липня, після тривалого процесу обговорення рішення, Олександра Ткаченка звільнили з посади міністра культури. 

 

 

Фото: МКІП

Оригінал статті на Suspilne: З Мінкульту звільнилася заступниця міністра

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"