Збірку віршів Юрія Тарнавського видають в Італії

Збірку віршів Юрія Тарнавського видають в Італії

Італійське видавництво готує до виходу збірку вибраних віршів американського і українського письменника Юрія Тарнавського. Про це Читомо повідомив сам автор.

Збірка La vita in città (Життя у місті) вийде у видавництві Elliot, (частина видавництва Lit Edizioni). До неї увійшли вірші з п’яти ранніх збірок Юрія Тарнавського. Італійською вірші переклав славіст, перекладач Лоренцо Помпео, який також написав вступ до видання. У майбутній книжці будуть вірші двома мовами − українською та італійською.

 

Тарнавський повідомив, що триває переклад англійською мовою книжки італійської науковиці, лауреатки Міжнародної премії імені Івана Франка 2019 року Марії Грації Бартіні «Nello stretto tirangolo della notte…» Jurij Tarnavs’kyj, il Gruppo di New York e la poesia della Diaspora ucraina negli USA» («“У тіснім трикутнику ночі…” Юрій Тарнавський, Нью-Йоркська група та поезія української діаспори у США») − докторської дисертації про Нью-Йоркську Групу українських письменників. Вихід англійського перекладу праці запланували на 2022 рік.

 

Письменник додав, що торік у Німеччині вийшов переклад його роману «Теплі полярні ночі». Його для видавництва Noëma переклав Крістіан Вайзе.

 

Юрій Тарнавський (1934) — відомий український та американський письменник і лінґвіст, один із засновників Нью-Йоркської Групи українських письменників та співзасновник і співредактор журналу «Нові поезії», член американської групи письменників-новаторів Fiction Collective.

 

Пише українською та англійською мовами. Працює в жанрах поезії, прози, драми, есеїв та перекладів. Твори його перекладено азербайджанською, англійською, італійською, німецькою, польською, португальською, російською, румунською, французькою, та чеською мовами.

 

Додамо, цього року в Італії видали збірку творів Лесі Українки та книжку про етнографію України.

 

Нагадаємо, у 2019 році вийшов документальний фільм про Юрія Тарнавського.

 

Оригінал статті на Suspilne: Збірку віршів Юрія Тарнавського видають в Італії

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"