Заснували премію для темношкірих пименниць-авторок нонфікшн

Заснували премію для темношкірих пименниць-авторок нонфікшн

Видавництво Cassava Republic Press, засноване нігерійською письменницею Бібі Бакаре-Юсуф, засновує премію для темношкірих письменниць за нонфікшн-рукописи. Про це повідомили на сайті видавництва.

«Ми дуже пишаємося тим, що започатковуємо премію для чорношкірих жінок у галузі нехудожньої літератури, оскільки ми робимо кроки, спрямовані на подолання довготривалої прогалини в літературному світі», — зазначили у видавництві.

Премія має на меті створити платформу для низки письменниць з Африки та африканської діаспори. Бібі Бакаре-Юсуф каже, що ця премія є частиною концепції Cassava Republic Press, яке прагне стати міжнародним видавництвом, що публікує книжки письменників африканського походження з усього світу.

«Премія спирається на давню традицію чорношкірих жінок-письменниць як теоретикинь та інтелектуалок і надає платформу для цілої низки письменників з Африки та африканської діаспори», — зазначає Бібі Бакаре-Юсуф.

 

На премію можуть подаватися нові й визнані темношкірі письменниці незалежно від того, де вони живуть і працюють. На премію можна подавати тільки неопубліковані рукописи нехудожньої літератури.

 

Старт премії заплановано на 26 жовтня, а її місія полягає у «нагородженні та публікації нових і вже відомих чорношкірих письменниць і мислительок з усієї Африки та африканської діаспори, які зосереджуються на критичних ідеях у часі та просторі». Склад журі невдовзі оголосять.

Переможниця премії отримає видавничий контракт з видавництвом Cassava Republic Press та аванс у розмірі 20 000 доларів США. Дві письменниці, що увійдуть до короткого списку, отримають аванс у розмірі $5,000 та видавничу угоду з Cassava Republic Press.

 

Премію фінансують Alitheia Capital та Фонд «Відкрите суспільство» в Африці.

 

Бібі Бакаре-Юсуф — нігерійська науковиця, письменниця та редакторка з Лагосу, Нігерія. Разом із Джеремі Вітом вона заснувала видавничу компанію Cassava Republic Press у 2006 році в Абуджі. У 2019 році Бакаре-Юсуф була обрана почесною членкинею Королівського літературного товариства, а також стипендіаткою Єльського університету, стипендіаткою Десмонда Туту та стипендіаткою Франкфуртського книжкового ярмарку.

 

Нагадаємо, 2021 року у США заснували премію для школярів імені Аманди Ґорман.

 

 

Джерело: Publishing Perspectives

Чільне фото: Cassava Republic

Оригінал статті на Suspilne: Заснували премію для темношкірих пименниць-авторок нонфікшн

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"