Жанровий експеримент – Гумор

Жанровий експеримент – Гумор

Жанровий експеримент – Гумор

Недавно побачив заклик приєднатись до марафону “Жанровий експеримент” від Кейтрін Шкроб. І не зміг пройти повз і не приєднатись. Бо ж цей марафон дещо схожий на гру Літературна маска, яку я проводив на в групі ФанАрк, тож мені цікаво спробувати свої сили як учасника, а не організатора. Мені дістався уривок в жанрі Гумор, побачимо що з цього вийде)

Ну і власне мій уривок:

Аліна, в піднесеному настрої поверталася додому. Ніщо не могло засмутити дівчину, ні відсутність гудзиків на пальто, які залишились в переповненій маршрутці. Ні той факт що вона вступила в собачу міну, і довелось стирати підошву чобота об асфальт. Навіть те, що ліфт зламався, і дівчині довелося підніматись на дванадцятий поверх пішки, з пакетами повними продуктів.

Вся захекана, спітніла, ледве переставляючи ноги, Аліна нарешті зайшла в квартиру, де на неї чекали її найрідніші , сім’я, яка любить її такою як вона є.

В прихожій на тумбі поважно сидів кіт Самсон, гордовито задерши носа. В домі він беззаперечно був головним. На підлозі, біля тумби нетерпляче підстрибував шпіц Сніжок.

– Самсон, – кинувши пакети, розпростерла обійми Аліна, намагаючись обняти кота.

– Ти зовсім здуріла? – вигукнув кіт, зашипівши, – в цьому брудному лахмітті хочеш мене обняти?!

– Ой, вибач, я зараз, – присоромилась Аліна і поспішила перевдягтися в чистий одяг, – А тепер можна?

– А можна я,я,я… – нетерпляче підстрибував Сніжок.

– А ти руки помила, – з підозрою прищурившись запитав Самсон.

– Зараз, – поспішила Аліна в ванну мити руки, та на виході її збив з ніг, Сніжок, не в силі більше чекати, на радощах аж обличчя облизав.

– Мий, – безапеляційно заявив Самсон, – і писок не забудь!

Аліні не залишалося нічого іншого, як знову іти в ванну.

– А тепер можна? Я вмилась, перевдяглася, навіть зуби почистила, склала руки в благальному жесті перед котом Аліна.

– Я запишу тебе на прийом, дай подумаю, – замислився Самсон, – я вільний 29 лютого.

Гордо задерши хвіст Самсон зістрибнув на підлогу й пройшов повз розчаровану Аліну. Та дівчина довго не сумувала, в кімнаті на неї чекали ще пухнастики, які точно будуть раді їй. Перше що почула дівчина, зайшовши в кімнату, це крики хом’яка Хрума:

– ПО-ЖЕ-Р-ТО-НЬ-КИ…..пожертоньки, – верещав хом’як, теліпаючись на дверцятах клітки.

– Зараз-зараз, – поспішила наповнити годівницю юлюбленця Аліна, – прийдеш на ручки як поїш?

– Приходь за дві години, – відірвався від корму Хрум, – я знову їсти захочу.

-АААА… ти хто? – заверещала золота рибка, як тільки Аліна підійшла до Акваріуму.

– Голді, це ж я Аліна, твоя хазяйка, – повторила вже завчену фразу дівчина.

– Я тебе не знаю! – безапеляційно заявила рибка і повернувшись в сторону дивану, де як на троні сидів Самсон прокричала – Любий, тут якась дівуля пристає до мене.

– Не бійся Голді, вона скоро відстане, – також відповів вже завченою фразою Самсон вивчаючи візерунок на стіні.

– ААА ти хто? – знову заверещала Голді повернувшись до Аліни.

– Ось, тримай, – насипала в акваріум корму дівчина, про себе подумавши “Зараза луската, то Самсона вона пам’ятає, а мене забуває вже через хвилину”

– Ада, Ада, – цвірінькав в клітці хвилястий папужка.

– Голубчику, я ж уже сто разів говорила тобі, мене звати Аліна. – Виправила папугу дівчина.

– А я сто разів тобі повторював що не можу вимовити таке дивне складне ім’я. Ти така нетактовна, отак звертати увагу на чужі дефекти, тобі має бути соромно! – сказавши це Голубчик ображено сів в дальньому кутку клітки, і додав не обертаючись, – корму насип, перед тим як будеш йти думати над своєю ганебною поведінкою.

-Ну хоч ти радий мене бачити, а не просто використовуєш як прислугу яка подає корм, – посміхнулась Аліна до Сніжка, який весь цей час крутився під ногами.

– Ми ж ідемо гуляти, правда, йдемо, йдемо, йдемо, – затараторив Сніжок, уявляючи як бігатиме в парку, біля дому…

Оригінал статті на Букнет: Жанровий експеримент – Гумор

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"