Екранізація графічного роману «Максим Оса» відтепер на Netflix

Екранізація графічного роману «Максим Оса» відтепер на Netflix

Український трилер «Максим Оса: золото Песиголовця» доступний на Netflix від 5 січня. 

Фільм зрежисирував Мирослав Латик за мотивами однойменного графічного роману Ігора Баранька, вперше опублікованого у 2008-ому році французькою мовою у бельгійському видавництві Éditions Joker.

 

За сюжетом екранізації козака Максима Осу звинувачують у вбивстві побратимів, які везли золото на Січ. Довівши свою непричетність, Максим береться сам знайти вбивцю і вкрадене ним золото. Серед підозрюваних: господар маєтку, його молода дружина, ще молодша донька, каштелян замку і відьма-відлюдниця.

 

У 2013 році стрічка перемогла на 4-му пітчингу Держкіно, проте зйомки тривали у 2019-2020 роках. За цей час змінилися кілька продюсерів і режисер. Через затримки фільм фактично довелося повністю перезнімати.

 

Прем’єра фільму в Україні відбулася 13 жовтня 2022 року.

 

«Фільм, який нарешті вийшов на екрани, продюсер Валерій Боровик наполегливо просить сприймати створеним практично з нуля. З розпочатим іще до війни ця стрічка не має майже нічого спільного. Я маю вдома комікс і двічі його прочитав, а також стежив за процесом зйомки, тому можу це підтвердити», ділиться враженнями письменник Андрій Кокотюха.

Вийшов свіжий наклад українського коміксу «Максим Оса» - PlayUA

Читати також: 7 найцікавіших фільмів про письменників та письменниць 2022 року

 

Виконавець головної ролі Василь Кухарський наразі служить у Збройних Силах України.

 

«Максим Оса»графічний роман про пригоди козака Максима Оси, створений українським коміксистом Ігорем Бараньком.

 

«Максим Оса» видали французькою, польською та, у 2011 та 2016 роках, українською у видавництвах «Євгеніос» та «Asgardian Comics»; у 2020 році у видавництві «UAComix»  вперше видали переклад українською мовою з зазначенням ім’я автора українськомовного перекладу Олени Лісевич.

 

Оригінал статті на Suspilne: Екранізація графічного роману «Максим Оса» відтепер на Netflix

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"