ДіБіСі П’єр: Завдяки українцям тепер усвідомлюємо, за що мусимо боротися в цьому житті

ДіБіСі П’єр: Завдяки українцям тепер усвідомлюємо, за що мусимо боротися в цьому житті

Британський письменник і лавреат Букерівської премії ДіБіСі П’єр написав лист підтримки українцям. Про це повідомляє видавництво «Вавилонська бібліотека» у Facebook. 

Письменник звертається до українців і зазначає, щоб українці були певні, «що ми про вас не забули і не забудемо. Якби це була війна між традиційними ворогами в будь-якій частині світу, тоді справді наші інформаційні канали, наші лідери і, можливо, наші серця переключилися б на наступну історію, а тоді й далі, бо саме так люди звикають до речей і забувають про них, така вже наша риса — адаптивність. І з неї часто користають політики, і компанії, і вороги, які чинять зло»

Проте ДіБіСі П’єр вважає, що війна росії проти України не є такою, вона має зовсім інший характер: 

 

«Але звірячий характер аґресії проти вас, проти мирного, природно демократичного сусіда, ґарантує, що війна стає і нашою; бо атакувати могли і нас, а тепер справді атакують нас і наші людські цінності. Як шанувальник спадку Римського-Корсакова, Достоєвського, Рахманінова, ба навіть радянських досягнень Юрія Гагаріна і собаки-космонавта Лайки, я відчуваю огиду і лють. Ми всі відчуваємо огиду і лють».

Водночас прозаїк зазначає і про те, що Україна є частиною Заходу: 

 

«Пишучи цього листа, я спостерігаю, як наростає гармонія між країнами Заходу, чиєю частиною ви є: німецька служба розвідки перехоплює радіоповідомлення між російськими солдатами і підтверджує їхні наміри; прокурори з найвищих судів світу вже працюють над справами, які приведуть, — і ми сподіваємося, дуже скоро, — до торжества справедливості».

Крім того, письменник закликає українців берегти себе, адже «коли все це закінчиться, буде закладено новий сад, і в цьому саду збереться велике товариство – і ми захочемо подякувати вам особисто за ваш урок відваги і моральної сили. Завдяки вам ми всі тепер усвідомлюємо, за що ми мусимо боротися в цьому житті».

 

ДіБіСі П’єр британський письменник, лауреат Букерівської премії 2003 року за роман «Vernon God Little», автор книжок «Ludmila’s Broken English» (2006), «Світло згасло в Країні Див» (2010), «Сніданок з Борджіа» (2014). 

 

В Україні вийшли дві його книжки у видавництві «Вавилонська бібліотека»: «Вернон Господь Літтл» (2020), «Сніданок з Борджіа» (2019). 

 

ДіБіСі П’єр – псевдонім. Перша частина імені – ДіБіСі (в ориґіналі DBC) – ініціали вислову Брудний Але Чистий (Dirty But Clean). Друга частина – П’єр – його прізвисько в дитинстві.

 

Нагадаємо, що підтримку українцям висловлюють культурні діячі зі всього світу: Тімоті Снайдер, Мітч Каллін, Стівен Кінг, Софі Оксанен, Енн Епплбом та інші. 

 

 

Джерело: Вавилонська бібліотека. З англійської лист переклала Олена Фешовець.

Оригінал статті на Suspilne: ДіБіСі П’єр: Завдяки українцям тепер усвідомлюємо, за що мусимо боротися в цьому житті

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"