Дякую нашим відданим читачам

Дякую нашим відданим читачам

Дякую нашим відданим читачам

Ця книга особлива для нас з Марʼяною. Вперше ми пишемо від трьох персонажів, а не від двох. Точніше, Марʼяна пише від Аліси, а я від двох хлопців – Макса і Діми)) 

Ох, для мене це перший такий досвід… Скажу чесно, мені часто боляче за моїх героїв. Я люблю їх обох… Вони такі різні… І обидва закохались в героїню Марʼяни, Алісу… Щиро…. =(( обидва хочуть їй щастя… 

Ви мене знаєте, я не люблю пласких героїв, очевидних фаворитів в любовних трикутниках, антагоністів та протагоністів. В кожному є світле і темне, всі персонажі – особистості зі своїм характером, бекграундом і мотивами. Я хочу писати так, щоб читач міг поставити себе на місце будь-якого персонажа і зрозуміти його. І це я не тільки про головних героїв… Персонажі мають бути живими, оживати в голові читача, а це можливо тільки тоді, коли вони спочатку оживають в голові автора. І ось ці мої перси ожили одразу… Люблю їх =)) Навіть якщо більшість читачок обожнює тільки одного з них і мало не ненавидить другого… Я люблю їх обох. 

Ця історія починається з гумором і можливо налаштовує на веселий лад, однак чим далі поринаєш в історію, тим серйозніші теми підіймаються в ній. Героям доведеться робити вибір, не завжди він буде тривіальним, очевидним чи правильним… Хоча, чи взагалі бувають ті правильні вибори? 

В якомусь сенсі “Троє в будинку, не рахуючи дитини” – протилежна історія до “Він тебе програв. Ти тепер моя”, де навпаки все починалось ніби як драма, але перейшло в романтичну комедію з хіба що  невеличкими драматичними нотками. 

Але від того тільки цікавіше. Я люблю подібне. Називаю це “шаблонний нешаблон”.

Цікаво, що одного з моїх персонажів всі читачки обожнюють практично в один голос, а другого – так само в один голос недолюблюють =) Це якщо судити за коментами…))

А от за оцінками глав якраз найбільшу кількість оцінок і найвищий середній бал має якраз той перс, якого коментатори не вважають фаворитом в гонці за серце Аліси…)) 

І знаєте, це дуже класно)) 

АРТ:

 

ЦИТАТА:

— Знайомтесь, — лікар звернувся до обох чоловіків. — Дмитре, це Максим, він теж у цій ситуації є, як би сказати, постраждалою стороною…

— От, мені завжди не щастить, — озвався цей жевжик, невимушено розвалившись у кріслі. — Як тільки наш уряд дозволив, щоб можливість народити дитину за допомогою сурогатної матері отримали не тільки подружні пари, а й самотні люди, так і вийшло, що я не знаю, чи це, власне, моя дитина. Але  інтуїція підказує мені, що саме я є батьком…

Мій клієнт обурено зміряв його поглядом, підвівся з крісла і повернувся до мене:

— Алісо, ходімо. Я покажу, де ви будете жити. 

— Зачекайте, — стрепенувся юнак у кріслі, — куди ви забираєте мою дитину? 

— Я виконую умови контракту, згідно яких ця жінка до народження дитини житиме в моєму домі, і я забезпечу її всім необхідним, — відчеканив Дмитро. Він повернувся до мене і простягнув мені руку, щоб допомогти встати. Смішно, я ж не на дев’ятому місяці, щоб так зі мною носитися. В мене навіть живота немає. Думаю, в іншій ситуації я б подумала, що він справжній джентльмен, але зараз розуміла, що клієнт не бачить у мені жінку, а лише інкубатор для його дорогоцінного нащадка. Мабуть, він настільки самозакоханий, що не хоче ні з ким ділити дитину, тому й не завів її природнім шляхом. Хоча, яке мені діло до цього? Я лише виконую свою роботу. Про це мені невтомно нагадували психологи клініки — що я не повинна вважати цю дитину своєю. А я й не вважаю. Однак ситуація із двома батьками мене неабияк вивела із рівноваги…

Максим, чи як там його, виявився досить безцеремонним, він підійшов і вхопив мене за другу руку. Так ми і стояли, ніби діти в дитсадку, що зібралися водити хоровод навколо ялинки, тільки замість Святого Миколая був трохи спантеличений лікар. 

Владислав Андрійович поглянув на годинник і вигукнув:

— Ой, я й забув, запізнююся на нараду у головлікаря, можливо, ви самотужки розберетеся, де житиме Аліса і коли ви зробите аналіз на батьківство. Моя обіцянка залишається в силі: той із вас, хто не виявиться батьком дитини, отримує безкоштовні послуги клініки, як компенсацію. А зараз маю бігти! До побачення, пані і панове! 

І він м’яко, але наполегливо випровадив нас із кабінету. 

***

— Руки забери, — сказав Дмитро до Максима. 

— І не подумаю, — той задерикувато посміхнувся.  — Це ти забирайся геть від моєї дитини! 

— Вона ще нічия, — пискнула я. — Ви ж чули, треба зробити аналіз на батьківство…

— А до того вона вважатиметься моєю, — заявив Дмитро. — Бо контракт із Алісою підписав я, а тебе там і близько не було. Так що прийдеш після пологів, здаси кров і заспокоїшся. 

— Ага, так я вас і відпущу. Ти зараз дівчину на літак і дременеш кудись за кордон. Думаєш, як у тебе багато грошей, ти можеш красти чужих дітей? 

— Досить! — вигукнула я, з силою вириваючи свої долоні з рук обох чоловіків. — Ви мені вже набридли, обоє! Між іншим, я вагітна, мені нервувати не можна! 

Здається, мені вдалося трохи привести їх до тями. 

Але Дмитро тут же знову взяв ініціативу в свої руки…

 

Сьогодні на книгу “Троє в будинку, не рахуючи дитини” було відкрито передплату. Дуже вдячна всім відданим читачам, які купують книжечку, ціну ми поставили дуже низьку і сподіваємось, вам буде не шкода підтримати ваших авторів половинкою чашечки кави =)) 

Історія Аліси, Макса і Діми точно вартує цього, ми вам гарантуємо, що буде цікаво! 

Ну і авжеж не можу не подякувати моїй Марʼяні за цю історію)) Люблю її =))) 

Дякуємо вам за підтримку!

ЧИТАТИ ТУТ

Оригінал статті на Букнет: Дякую нашим відданим читачам

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"