Душа прохає фентезі в українському стилі? Вам сюди

Душа прохає фентезі в українському стилі? Вам сюди

Душа прохає фентезі в українському стилі? Вам сюди

 

“ОК, — зраділа я, — почитаю”. 

Занурилася в пригоди героїв так, що не могла відірватися. Ніч настала, а я все читаю. Добре, що батьки були на дачі, не сварили за те, що сиджу з книгою за північ.

Але потім я зрозуміла, що краще б батьки були вдома. Бо коли я дочитала і нарешті, зібравшися лягати спати, вимкнула світло, почалися дивні речі. То я чула кроки в квартирі згори, де — точно знала — на той час ніхто не жив. То на кухні щось шаруділо, то по стелі бігали якісь тіні …

Зрештою, я увімкнула світло та так і спала зі світлом))

А надалі заріклася читати про вампірів уночі.

Згадала цю історію вчора увечері,  коли на сон грядущий вирішила погортати якусь книгу з Букнету. А так я перед цим я додала в свою бібліотеку новинку від Анни Пахомової та Вісенни, то подумала, загляну ще на сторінку Анни. Бо  знаю, що в неї завжди вартісне фентезі.

І спинилася на романі “Поки всі сплять. Верховний” , який написали у співавторстві Кристина Асецька та Анна Пахомова.

Одразу занурилася в таємничу атмосферу, дуже сподобалася правдиво відтворена історична епоха, образи, в які віриш, що саме такі люди могли на той час реально існувати.

І, звичайно ж,  елементи містики дуже вдало переплітаються із повсякденним життям, так що якоїсь миті починаєш вірити, що стриги та інша “нечисть” дійсно існують, і нервово ( як у дитинстві) прислухаєшся до найменшого шурхоту в кімнаті чи стуку у вікно ( хоча, насправді, то всього лиш гілка, яку розгойдує вітер).

Отож, рекомендую цю книгу всім поціновувачам любовного фентезі. Вона створена в кращих традиціях “Сутінок”, але, на мою думку, цікавіша. 

Саме через історичну складову і національний колорит.

Тепер ще про відьму-гімназистку збираюся прочитати. Але це вже зовсім інша історія))

Оригінал статті на Букнет: Душа прохає фентезі в українському стилі? Вам сюди

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"