Директорка УІКу закликає передбачити у бюджеті кошти на закупівлі книжок для бібліотек

Директорка УІКу закликає передбачити у бюджеті кошти на закупівлі книжок для бібліотек

Олександра Коваль закликала звертатись до депутатів місцевих рад, щоб у бюджеті на 2022 рік передбачали кошти на закупівлю книжок для бібліотек. Про це вона заявила на своїй фейсбук-сторінці.

Також вона сподівається, що збільшать бюджет Українського інституту книги на наступний рік.

 

«А зараз, друзі та колеги, читачки й читачі, ми сподіваємося на вашу підтримку щодо виділення Інститутові у держбюджеті на 2022 рік 183 мільйонів гривень на поповнення бібліотечних фондів, а також просимо вас активно звертатися до депутатів обласних і місцевих рад з вимогами виділяти для цього в кожній області по 5-10 мільйонів гривень», − закликала Олександра Коваль.

 

Вона повідомила, що сьогодні завершилися останні переговорні процедури з видавцями щодо закупівлі книжок для поповнення фондів 616-ти публічних бібліотек. Уся процедура триватиме ще десять днів.

 

«Ймовірно, перші вантажівки з книжками  вже вирушили до обласних публічних бібліотек, а в цілому розповсюдження закінчиться до середини листопада.

 

Держава виділила цього року на закупівлі 50 мільйонів гривень, за які у 86 видавців закупили 684 назви книжок (дві назви вилучили з погодженого експертами списку), загальним накладом 331,1 тисячі примірників», − зазначила директорка Українського інституту книги.

 

Про відсутність у проєкті бюджету на 2022 рік наголошували народні депутати Інна Совсун та Володимир В’ятрович.

 

 

Як дізналось Читомо з власних джерел, Український інститут книги очікував збільшення фінансування на закупівлі книжок для бібліотек з 49 мільйонів до 183 мільйонів гривень, що дозволило б вийти на рівень поповнення фондів на 1,1 мільйона примірників. В установі сподіваються на дозвіл Міністерства фінансів на надання Інститутом грантів на видання книжок, проведення подій з промоції читання і виділення на це додаткових коштів. В цілому, очікується, що на 2022 рік Інститутові виділять 681 мільйон гривень.

 

Минулого тижня оприлюднили проєкт державного бюджету на 2022 рік. У ньому на статті, пов’язані з книговиданням, передбачили 180,5 мільйона гривень, з яких 152 мільйони 511 тисяч − на роботу Українського інституту книги, підтримку книговидавничої справи та популяризацію української літератури у світі.

 

Нагадаємо, у бюджеті на 2021 рік на книжкову сферу виділяли понад 150 мільйонів гривень.

 

Оригінал статті на Suspilne: Директорка УІКу закликає передбачити у бюджеті кошти на закупівлі книжок для бібліотек

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"