Джим Джармуш випустив книжку власних колажів

Джим Джармуш випустив книжку власних колажів

Відомий американський кінорежисер і продюсер Джим Джармуш випустив книжку власних колажів. Про це йдеться на сайті видавництва Anthology.

Колажі виготовлені на основі вирізок фотографій з газет й інших матеріалів. В альбомі «Some collages» на 264 сторінках розмістили 146 зображень. Його вартість 40 доларів. Офіційна презентація відбудеться 1 жовтня за участю письменника і журналіста Ренді Кеннеді, який написав анотацію до видання. Онлайн-трансляція події відбудеться у ніч на 2 жовтня на платформі Crowdcast.

 

«Джармуш створив сотні творів колажного мистецтва, більшість з яких публіка бачила нечасто. Надихаючись з газет − найбільшого носія культурної документації, Джармуш делікатно виготовляв кожну роботу, накладаючи газетний папір на картон», − описує роботи Джармуша видавництво.

На колажах зображені відомі політики, музиканти, художники: Енді Ворхол, Патті Герст, інші. На більшість портретів Джим Джармуш наклав елементи, що приховують особу.

 

«Вони наклеєні на едвардіанські портрети, деякі замасковані головами тварин: можливо, це якась знаменитість, політик, чи всі разом. У деяких колажах невеликі (розміром із блокнот) фрагменти не лише віддають належне пам’яті документації, але й нагадують про те, як навіть повсякденні зображення можна перетворити у роботу, яка отримавши альтернативу, стає смішною, страшною та дивною», − йдеться в анотації видавництва.

 

Джим Джармуш (1953) — американський кінорежисер, актор, продюсер, сценарист і композитор. Він став одним з головних представників незалежного кіно, почавши кар’єру у 1980-их. Його найвідоміші фільми: «Дивніше, ніж в раю», «Мрець», «Виживуть лише коханці»,«Патерсон», «Мертві не помирають».

 

Додамо, минулого року вийшли мемуари режисера Вуді Аллена. У листопаді випустять книжку спогадів голлівудського актора Вілла Сміта.

Оригінал статті на Suspilne: Джим Джармуш випустив книжку власних колажів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"