Джеймс Чейз – Мiй улюблений автор детективiв

Джеймс Чейз – Мiй улюблений автор детективiв

Джеймс Чейз – Мiй улюблений автор детективiв

Сьогодні я розповім вам про свого улюбленого автора детективів Джеймс Гедлі Чейз .  Який стоїть в одному ряду з такими авторами нуару  як Реймонд Чендлер i Дешил Хеммет . Однi з засновників жанру. 

 

Коротко біографія:

 Народився 24 грудня 1906 р. в Лондоні в родині офіцера-відставника. Навчався у королівській школі в Рочестері. У вісімнадцятирічному віці покинув рідну домівку. 1932 року одружився з Сильвією Рей, з якою мав сина. Під час Другої світової війни служив у Повітряних силах Великої Британії. 1956 року разом із сім’єю переїхав до Франції, а 1969 року — до Швейцарії, де вів розмірене життя на території комуни Корсо, поблизу Женевського озера. Помер 6 лютого 1985 року.

А тепер твори, якi мені особисто найбільше подобаються: 

 Кров орхідеї

 Хоча i не гоже продовження згадувати без першої книги, але “Нема орхідей для міс Блендіш” відверто слабувата. В головної героїні здавалося є все, що можна побажати для щастя. Молодість , врода, багатий спадок. От тільки з генами їй не пощастило.  Батько дівчини – гангстер, грабіжник і відвертий псих.  Настільки божевільний , що його навіть рідна матір боялася. А ця дамочка, на секундочку, цілу банду в кулаку тримала. Він викрав  її матір, дочку відомого бізнесмена, i накачуючи наркотиками тримав при собі. 

 Народилася вона вже в психлікарні, де i провела все життя. Причина – спадковість батька. Коли вона виходь з себе , то стає неконтрольована ,i надзвичайно небезпечна. Але одного разу, їй вдалося втекти…

 

 Реквієм білявок 

 Приватному детективу надійшло замовлення – знайти трьох зниклих у місті дівчат.  У місті незабаром вибори, і кожен з кандидатів призначив на розслідування свою людину, вважаючи що той хто знайде їх (точніше той за чиїм наказом вони будуть знайдені) і стане мером. Містечко маленьке, так що вони буквально ліктями штовхають один одного. Поліції ,як водиться в нуарi корумпованiй , вигідно щоб дівчат у принципі не знайшли. Додайте те, що місцеві жителі  не дуже люблять чужинців,  які пхають ніс у їхні справи…

 

Лабіринти смерті. 

 Події відбуваються в після воєнній Франції. Головний герой, в роки вiйни воював в рядах руху опору, після війни повернувся до себе в Америку. Але отримав послання повідомлення від учасниці його групи, повертається. Чим привертати до себе увагу контррозвідки.

 Як виявилося всі, з ким він воював – зникли. Розчинилися, наче не було. Починаючи розслідування головний герой, з досить таки крутим прізвиськом “Шкіряна смерть” виходить на слід підпільної нацистської організації, на яку здавалося вся післявоєнна Франція працьє… 

 

 

Зроби ласку –  здохни. 

Головний герой , далеко не взірець моралі, зустрічає на своєму грішному шляху фатальну жінку. Вона підбиває його вбити свого чоловіка, що i приводить цю парочку до закономірного кінця. Сюжет відверто взятий з “Листоноша завжди дзвонить двічі” Джеймса Кейна, що являється класикою нуару. 

 

Сподіваюся вам було цікаве, це коротке знайомство з автором )))

Оригінал статті на Букнет: Джеймс Чейз – Мiй улюблений автор детективiв

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"