Дві українки стали переможницями міжнародної премії ілюстраторів

Дві українки стали переможницями міжнародної премії ілюстраторів

Українські дизайнерки Катерина Савчук та Юлія Чередниченко отримали нагороди World Illustration Awards-2023 від Британської Асоціації ілюстраторів.

 

Катерина Савчук отримала перемогу в номінації «Новий талант» за серію ілюстрацій «Мій 2022 з бомбосховища», які описують досвід життя в країні під час війни.

«Створення цієї серії ілюстрацій було моїм способом впоратися з жорстокою реальністю, яка увірвалася в мою країну, мій дім, моє життя. Творчий процес дозволив мені стримати свої почуття та емоції, попрацювати з ними, зберегти себе під час найстрашніших і найболючіших подій, які сталися за цей рік війни», — описує свої роботи Катерина.

 

Катерина Савчукхудожниця та ілюстраторка, яка спеціалізується на живописі, абстракції, експериментах з формами та створенні колажів.

 

Юлія Чередниченко перемогла в номінації «Професійний дизайн, продукт та упаковка» з дизайном серії шкарпеток та пакування «Бути козаком — значить». За словами ілюстраторки, в основі концепції лежить етнічна символіка, легенди та міфи про козаків, які є значною частиною української історії.

«Ці шкарпетки не просто одяг, а засіб комунікації сучасного народу України зі своїм історичним корінням. Я хочу, щоб люди побачили цей проєкт та відчули підтримку покоління, хоробрість, силу та мудрість у собі», — розповідає про проєкт Юлія.

 

Юлія Чередниченко — бренд-дизайнерка та ілюстраторка дитячих книжок. Її стиль натхненний народним мистецтвом, природними мотивами та мистецькими напрямками різних епох. 

Щорічною міжнародною премією ілюстраторів World Illustration Awards нагороджують дизайнерів з усього світу в десяти категоріях. Цьогоріч у лонглист потрапили 500 учасників, двадцять з яких стали переможцями.

Нагадаємо, що в квітні 2023 року роботи української ілюстраторки Жені Олійник зʼявились на сторінках The New York Times та The New Yorker.

Читайте також: 5 українців відібрали до коротких списків The Illustrators Exhibition у Болоньї

 

Фото: World Illustration Awards

Оригінал статті на Suspilne: Дві українки стали переможницями міжнародної премії ілюстраторів

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"