Галина Крук виступила на музичному фестивалі в Данії

Галина Крук виступила на музичному фестивалі в Данії

Письменниця Галина Крук взяла участь у 50-му Роскільському музичному фестивалі у Данії. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

У межах напрямку «Україна та реалії російсько-української війни» Галина Крук взяла участь у читанні українських віршів із перекладом на данську.

 

Окрім читань, Українсько-Данський молодіжний дім організував розмову про ситуацію в Україні та флешмоб, де всі охочі могли навчитися співати пісню «Ой у лузі червона калина» українською і данською.

 

Крук зазначила, що навіть попри побоювання, чи пасує тема війни до велелюдного музичного фестивалю, вона побачила сенс у цих заходах і щиру реакцію авдиторії.

 

«Весь цей час мене не покидало враження, що між нашим і всім решта світом прірва, що такі ж раніше безтурботні молоді люди в Україні зараз позбавлені права на радість, на відпочинок, а подекуди навіть — на життя. Я насправді заламалася, мала враження, що приїхала із похорону на свято, абсолютно до цього не готова», — зауважила письменниця. Вона зазначила, що вдячна організаторам за можливість відвідати фестиваль та події, пов’язані з Україною.

 

Серед музичних гедлайнерів 2021 року були Post Malone  і The Strokes, Dua Lipa і Tyler, the Creator, Megan Thee Stallion, Robert Plant & Alison Krauss, The Smile, Kacey Musgraves, TLC, The Blaze, Phoebe Bridgers, Mitski, Big Thief і Little Simz, а також St. Vincent, HAIM, IDLES, Black Pumas, Arlo Parks, Fontaines D.C, загалом 92 виконавці з усього світу.  

 

Україну представляли Dakhabrakha та alyona alyona.

 

Роскільський фестиваль — музичний фестиваль у Данії, який щорічно проводять на південь від Роскілле. Це один із найбільших музичних фестивалів у Європі. Заснований у 1971 році. 

 

У 1972 році фестиваль перейшов під керівництво Roskilde Foundation, яка відтоді керує фестивалем як некомерційною організацією для розвитку та підтримки музики, культури та гуманізму. У 2014 році Roskilde Foundation надала учасникам фестивалю можливість номінувати та голосувати за те, які організації мають отримати кошти, зібрані фестивалем.

 

Нагадаємо, Галина Крук серед інших письменників і письменниць закликала Володимира Зеленського підписати закони, що сприяють українському книговиданню.

 

 

Чільне фото: roskilde-festival.dk

Оригінал статті на Suspilne: Галина Крук виступила на музичному фестивалі в Данії

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"