В Instagram тепер на 30% менше публікацій від росіян — дослідження

В Instagram тепер на 30% менше публікацій від росіян — дослідження

Блокування соцмереж у росії вплинуло на перерозподіл між платформами російських та іноземних соцмереж: за місяць (з 24 лютого по 24 березня) кількість контенту від росіян зменшилася у закордонних соцмережах, а збільшилася в російських. Про це повідомляє російська соціологічна група Brand Analytics*.

 

Лідером з «втрат» серед заблокованих соцмереж став Instagram: мінус 30% за кількістю контенту і мінус 31% за кількістю авторів. Друге місце посів Facebook: кількість користувачів знизилася на 11% і публікували вони щодня на 16% менше контенту. З Twitter пішла найменша кількість росіян: мінус 9% за авторами та мінус 5% за контентом.

 

Лідером за  кількістю опублікованого росіянами контенту стала мережа «ВКонтакте» — кількість публікацій зросла з 12 млн до 14 млн. Кількість контенту в Telegram збільшилася на третину: з 6 млн до 8 млн. Кількість публікацій у Instagram скоротилася майже вдвічі: з 4 млн до 2 млн. 

 

Як змінився обсяг контенту соцмереж, опублікованого росіянами:

 

  • «ВКонтакте» (+11%)
  • Telegram (+6%)
  • Однокласники (+3%)
  • Twitter (-5%)
  • Facebook (-16%)
  • Instagram (–30%)

 

 

Як змінилася кількість активних користувачів із Росії:

 

  • Telegram (+23%)
  • «ВКонтакте» (+14%)
  • Однокласники (+6%)
  • Twitter ( — 9%)
  • Facebook (-11%)
  • Instagram (–31%)

 

Лідери за обсягом контенту, що публікується, на 24 березня 2022 року:

 

  • ВКонтакте: 13,6 млн повідомлень на день
  • Telegram: 7,7 млн
  • ОК: 2,9 млн

 

 

Лідери за кількістю користувачів на 24 березня 2022 року:

 

  • ВКонтакте: 3,9 млн активних користувачів на день
  • Instagram: 1,1 тис
  • Telegram: 934,1 тис

 

 

Як відомо, 4 березня у росії заблокували Facebook, Twitter, відімкнули рекламу в Instagram та Youtube. 14 березня Роскомнагляд заблокував Instagram. Внаслідок цього значно зросла кількість користувачів через «ВКонтакте» перетікання аудиторії із заблокованих платформ. 21 березня у Росії визнали Meta екстремістською організацією. Активність заблокованих соцмереж зафіксувалася на поточному рівні, оскільки на заблокованих платформах залишилася аадиторія, що сидить через VPN. У ВКонтакте, Telegram, OK зросла кількість як контенту,  так і кількості користувачів.

 

* Приріст обсягу щоденно публікованого контенту та числа активних користувачів вираховували від усереднених значень, що відповідають лінійному тренду. Порівнювалися показники на 24 березня та 24 лютого – аналізувався місяць із початку війни. Число активних російськомовних користувачів за день — це автори, які опублікували в досліджуваний день хоча б одне повідомлення, сторіс, коментар або репост. Сторіс враховується на ВКонтакті та Instagram (у Instagram для авторів з числом передплатників 10 тис. і вище). У дослідженні не враховували активність спам-ботів на платформі Telegram, що становить понад 30% трафіку платформи. Протягом дослідження було проаналізовано понад 4,5 млрд російськомовних повідомлень соцмереж за період з 1 лютого по 24 березня 2022 року.

Оригінал статті на Suspilne: В Instagram тепер на 30% менше публікацій від росіян — дослідження

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"