В Італії видали книжку про етнографію та антропологію України

В Італії видали книжку про етнографію та антропологію України

Посольство України в Іспанії на Facebook-сторінці повідомило, що вийшла друком книга “Українська етнографія та антропологія. Студії та дослідження з кінця XVIII століття до початку 90-х років XX століття” авторства доктора філософії, приват-доцента Кафедри культурної антропології Неаполітанського університету ім. Федеріко II Тамари Михайляк.

Як стверджують в посольстві, книга є однією з перших та найбільш ґрунтовних робіт з етнічної історії України, виданих італійською мовою. У роботі зроблена спроба окреслити історичні, епістемологічні та методологічні рамки дисципліни на політичному та соціальному тлі.

“Ми щиро раді тому, що унікальна фундаментальна праця української дослідниці справедливо зайняла своє гідне місце у європейському науковому та культурному просторі”, – пишуть в посольстві.

В Італії видали книжку про етнографію України

В італійському Amazon книгу можна придбати за 18 євро.

В анотації до книги зазначено, що початок етнографіїСуспільствознавча наука, об’єктом дослідження якої є народи, їхня культура і побут, походження (етногенез), розселення, процеси культурно-побутових відносин на всіх етапах історії людства слід розглядати у зв’язку з інтересом патріотичної інтелігенції до вивчення народних звичаїв корінних народів, яка бачила в етнографії можливість соціальної та культурної спокути. Таким чином, зароджується дисципліна, яка поставила перед собою завдання виявити особливості та унікальність місцевих традицій.

“Значну роль у розвитку етнографічного музейництва відігравали приватні колекціонери, які також брали участь у пропаганді численних виставкових заходів, організованих як в Україні, так і за її межами на рубежі ХІХ-XX століть. Ці заходи зазвичай передбачали експонування українських народних традицій, вони дали значний поштовх для розвитку місцевого краєзнавства”.

Це другa книжкa Тaмaри Михaйляк, що вийшлa італійською. У 2017 році видали її працю “Імперія у дзеркалі. Антропологія, етнографія та фольклор у побудові національної культурної ідентичності за часів царської Росії 1700-1900 роках”.

Оригінал статті на Читомо: В Італії видали книжку про етнографію та антропологію України

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"