В італійському підручнику Україну нанесли на мапу Росії

В італійському підручнику Україну нанесли на мапу Росії

У італійському підручнику з географії виявили мапу, на якій кілька країн зобразили частинами Росії. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Посольства України в Італії.

На одній з фізичних мап зобразили Росію, куди входять Україна, Молдова, Білорусь, Грузія, Латвія, Литва, Естонія. До мапи додали текстову вправу про регіони Росії, де можна вписати ці країни. Помилкову інформацію виявили у підручнику для учнів середньої школи «Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia» авторства Альберто Фре.

«Прикрі непоодинокі випадки розповсюдження в італійських підручниках спотвореної інформації про Україну, її історію та актуальну соціально-політичну ситуацію не залишаються жодним чином поза увагою Посольства України в Італії. Ми завжди блискавично реагуємо на подібні маніпуляції в інформаційному просторі та щиро дякуємо небайдужим громадянам, які привертають нашу увагу до зазначених випадків», − прокоментували ситуацію дипломати.

 

Посольство офіційно звернулось до Міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та до видавництва. У зверненні закликають виправити статтю з помилкою, пропонуючи, відкритість до співпраці, надання авторам навчальних посібників правдивої інформації щодо подій в Україні.

 

Також, Посольство закликало повідомляти його про виявлення фактів фальсифікації української історії та викривленої інформації щодо України. Листи з додатками можна надіслати на електронну адресу emb_it@mfa.gov.ua зазначивши в темі «Фейкова інформація».

Зазначимо, підручник «Namaskar.Benvenuti nel mondo della geografia Europa» вийшов у 2019 році у видавництві Garzanti Scuola. Друкована версія видання містить посилання на мультимедійні електронні та онлайн-матеріали. У італійських книжкових онлайн-магазинах його вартість становить майже 19 євро.

 

Нагадаємо, цього року в Італії виявили підручник, у якому Крим назвали російським, а Донецьк і Луганськ − автономіями.

 

Крім того, Міністерство освіти і науки України заявляло про занепокоєність громадськості щодо помилок та недоречного контенту в українських шкільних підручниках, і через це вирішили переглянути підхід до їхнього відбору.

 

Оригінал статті на Suspilne: В італійському підручнику Україну нанесли на мапу Росії

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"