В Україні створили сайт для популяризації дитячого читання

В Україні створили сайт для популяризації дитячого читання

ГО «Форум видавців» створила інтерактивну платформу «Книгоманія» для дітей-читачів. Про це повідомила пресслужба Bookforum.

Інтерактивну онлайн-платформу «Книгоманія» створили для популяризації культури читання та природничо-наукових дисциплін серед дітей  із застосуванням методів STEM-освіти. Сайт розрахований на учнів 5-8 класів. Крім заохочення до читання Книгоманія сприятиме розвитку здібностей до дослідницької, аналітичної роботи, експериментування та критичного мислення.

 

«Створити окремий сайт, на якому в спільноту книгоманів могли б об’єднатися діти та підлітки всієї України — давня мрія Форуму. На заваді була, в основному, фінансова складова. У 2020 році виникла можливість втілити цю мрію завдяки програмі Львівської міської ради «Фокус на культуру». Ми впевнені, що дослідження світу за допомогою читання та STEM/MINT-освіти сприятиме вихованню нового покоління — успішних молодих людей, з розвинутими комунікативними навичками, науковим і критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство», − пояснила заступниця директорки ГО «Форум видавців» Анна Батищева.

 

Єнот Марко — маскот (тварина-талісман) сайту. Більшість повідомлень Книгоманії написані від імені Марка, проілюстровані його зображенням, а саме новини, відеоогляди книжок, буктрейлери та читацькі MINT-проєкти, конкурси. Окремий розділ сайту присвячений дитячим україномовним книжковим новинкам, зараз у базі майже 600 видань: навчальні, науково-популярні, художні, комікси. До кожної з книжок написали анотацію, інформацію про видавництво.

 

Крім того, на онлайн-платформі відбудеться Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія». Для участі у ньому, необхідно зареєструватись на сайті, зазначивши свій статус (Школяр/Вчитель/Бібліотекар). У окремих кабінетах вчителів (бібліотекарів) можна взаємодіяти із читачами та координувати їхню участь в конкурсі незалежно від територіальних та карантинних обмежень.

 

«Сучасні діти, які прагнуть читати, насамперед хочуть мати алгоритм вибору, самі здійснювати ранжування книжок та приймати рішення. Це підтверджує й тестування PISA: високого рівня читацької грамотності досягають діти, які часто читають. Читають не тільки художню, а й різноманітну публіцистичну літературу, тексти, що містять таблиці, графіки, посилання. А також працюють в інтернеті, щоб знайти потрібну інформацію, й використовують електронні носії інформації. Саме тому ГО «Форум видавців» вирішила масштабувати конкурс і перевести його у новий формат — через інтерактивну онлайн-платформу «Книгоманія», − розповіла Анна Батищева.

 

STEM-освіта (Science, Technology, Еngineering, Мathematics) – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, що готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять. Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки, технології, технічну творчість та математику.

 

Додамо, нещодавно ГО «Форум видавців» та «Дитячі наукові студії» запустили платформу BOOKMINT`s, що популяризує читання та інноваційні техніки вивчення наук.

 

Оригінал статті на Suspilne: В Україні створили сайт для популяризації дитячого читання

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"