В Україні з’явиться відеожурнал про літературу пам’яті Володимира Панченка

В Україні з’явиться відеожурнал про літературу пам’яті Володимира Панченка

В Україні з’явиться новий літературний ресурс «Критичний Панч». Про це повідомив один із засновників Ростислав Семків, письменник та літературний критик.

Ресурс присвячений пам’яті літературознавця і критика, засновника видання «ЛітАкцент» Володимира Панченка.

 

«Володимир Панченко, в пам’ять про якого створюємо цей журнал, свого часу заснував знаний інтернет-ресурс «ЛітАкцент», що став, без перебільшення, епохою в українській літературній критиці. Надійшов час нових журналів та нових голосів. Святкуйте, письменники та письменниці, тремтіть, писаки. Хай критика буде конструктивною», — наголосив Семків. Проєкт створюватимуть викладачі кафедри літературознавства «Києво-Могилянської Академії» разом із видавництвами «Темпора» та «Смолоскип».

 

Адміністраторка проєкту — студентка НАУКМА Дарина Чупат. До ресурсу також залучатимуть і студентів.

 

Журнал відеокритики «Критичний Панч» має на меті давати фахову оцінку літературним текстам та активізувати літературні процеси в Україні. Ресурс публікуватиме як рецензії, так і огляди.

 

«Сьогодні літературна критика стає не так письмом, як голосом. З’являється можливість запросити автора і читачів до розмови. Критика конче необхідна й тому, що книжок виходить дуже багато», — зазначила літературознавиця Віра Агеєва під час онлайн-презентації ресурсу, присвяченій до дня народження Панченка. 

 

Підписатися на YouTube-канал «Критичного Панчу» можна за посиланням. Наразі там вже є відео літкритикинь Богдани Романцової й Ніки Чулаєвської та видавчині «Темпори» Юлії Олійник.

 

Надіслати запит на рецензію можна на пошту critical.panch@gmail.com.

 

Нагадаємо, в Україні з’явилось видавництво електронних книжок OLEAN. У 2021 році в україні заснували видавництва «Біла Сова» та «Літера V».

Оригінал статті на Suspilne: В Україні з’явиться відеожурнал про літературу пам’яті Володимира Панченка

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"