В Україні знімуть документальну стрічку про братів Тютюнників

В Україні знімуть документальну стрічку про братів Тютюнників

Фільм зніматиме держпідприємство «Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”»

«У фільмі ми розповімо про становлення і творчий злет українського прозаїка Григора Тютюнника в контексті творчості та впливів його старшого брата Григорія. “З любові і муки народжується письменник”, — писав Григір Тютюнник. Власне, про оцей шлях українського письменника і йдеться», — розповів продюсер Тарас Аврахов.

 

Авторкою сценарію та режисеркою фільму стала Неля Даниленко, над зйомкою працюють оператор-постановник Максим Тужилін та оператор Андрій Непосєдов.

 

Стрічкою «Григір і Григорій Тютюнники» команда хоче започаткувати цикл «Шістдесятники».

 

Виробництво фінансує «Укртелефільм» за рахунок власних коштів, хоча, за словами гендиректора, раніше студія безрезультатно зверталася по підтримку.

 

«Розпочали зйомки, як тільки це стало можливим. Цьому початку передували кілька років зачистки студійних проблем у всіх можливих розрізах. Нині маємо маленький колектив однодумців, з більшістю боргів розрахувалися і при найменшому вікні можливостей відновлюємо статутну діяльність», — зазначив Тарас Аврахов.

 

Зйомки планують завершити восени 2023 року.

 

Нагадаємо, 2022 року у Києві відкрили пам’ятну дошку Григору Тютюннику.

 

 

Джерело: Детектор медіа

Чільне фото: фейсбук Нелі Даниленко

Оригінал статті на Suspilne: В Україні знімуть документальну стрічку про братів Тютюнників

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"