В Україні заснували видавництво Velorum Publishing

В Україні заснували видавництво Velorum Publishing

В Україні заснували нове книжкове видавництво Velorum Publishing. Про це повідомили на сайті видавництва.

Velorum Publishing позиціонують себе як видавництво естетичних книжок.

 

У коментарі Читомо у видавництві розповіли, ідея створення видавництва зʼявилась ще влітку 2021 року, коли учасники команди почали збиратися разом і продумувати різні складники процесу: які книжки хотіли б потримати в руках: що цікаво було б перевидати у новому оформленні, якими мають бути логотип і назва тощо. Тоді перший запуск планувався на березень-квітень 2022 року, але через повномасштабне вторгнення і втрату стабільної роботи видавництво відклали.

 

«Восени 2022 року вирішили, що книга не мусить лежати в столі, і з цих міркувань запустили невеличку акцію “Книга за донат”, де в обмін на донат до переліку фондів ми надавали копію електронного примірника  “Світогляду українського народу…”. Це отримало позитивний відгук, багато хто в коментарях питав щодо друкованої версії книги, тож ми вирішили поступово повертатись до цього питання. Оскільки це була terra incognita, підготовка зайняла багато часу. Але ось ми тут», — розповіли у видавництві.

 

 

У Velorum Publishing зазначили, що маючи за плечима профільну художню та видавничу освіти, певний робочий досвід та роки захоплення друкарськими техніками, команда воліє мати свій невеличкий простір для творчих експериментів: «Для нас є важливим баланс краси, функції й автентичності. Авжеж, не менш важливими для нас є якість друку, добір матеріалів і деталей оформлення – аби кожен продукт, потрапивши до рук читача, став комфортним досвідом».

 

Наразі видавництво веде перемовини щодо публікації нового твору Тетяни Калитенко, авторки роману «Антеро», і з Антоніною Вінник з гурту Folkulaka — видавництво планує видати її пісенну збірку.

 

«У плані просування використовуватимемо весь класичний набір діджитал-маркетингу (соц. мережі, таргетинг, створення фото і відеоконтенту), з ухилом на формування спільноти, що поділяє наші інтереси та цінності. Проводитимемо розіграші ексклюзивних матеріалів, за необхідності, – робитимемо власні події, і звісно, за можливості долучатимемось до тематичних фестивалів та зустрічей. Також плануємо перекладати й поширювати всі видання англійською для залучення іноземної авдиторії», — розповідають у видавництві.

 

Станом на зараз команду видавництва складають: 

  • Катерина (юридична засновниця, зони відповідальності: керування ключовими процесами, комунікація з авторами та підрядниками, загальний дизайн та верстка, ведення основних каналів комунікації бренду).
  • Артем (ілюстрації, комунікація).
  • Ксенія (ілюстрації, комунікація, просування). 

 

Також до процесів залучені Тетяна та Лідія (коректура, редагування), Богдан (адвокат, юридичне консультування), Ірина (бухгалтерка-діловод), Артем (веброзробник) та іще декілька осіб, що надавали фахові консультації – від каліграфії до діловодства.  

 

Перша проанонсована книжка Velorum Publishing — етнографічна праця 1876 року «Світогляд українського народу: ескіз української міфології» Івана Нечуя-Левицького.

 

Українські вірування розглядаються в контекстуальному порівнянні з віруваннями інших народів, даючи унікальну нагоду дізнатись про раніше відомих і невідомих істот, героїв та сутностей, а ерудованість автора у філософських течіях XIX ст. додає глибинних конотацій до описуваних вірувань й надихає до переосмислення звичних у побуті образів та ритуалів. Текст поданий у живій і жвавій формі, насичений прикладами пісень, обрядів і легенд. Перевидання містить понад 30 авторських ілюстрацій та орнаментів.

 

 

 

Нагадаємо, у серпні 2023 року розпочало роботу нове «Видавництво 333».

 

Зображення: velorum

Оригінал статті на Suspilne: В Україні заснували видавництво Velorum Publishing

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"