В Україні запускають проєкт з історіями медійників про війну

В Україні запускають проєкт з історіями медійників про війну

В Україні запустили проєкт Мedia Heart of Ukraine, який публікуватиме історії про інформаційний спротив України і про те, як українські медійники та провайдери постраждали від російської агресії. Про це повідомляє Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення. 

У проєкті розповідатимуть про медійників, телерадіоорганізації, провайдерів із Бучі, Маріуполя, Бердянська, Тростянця, Харкова, Мелітополя, Херсона, Чернігова, Сум, інших міст, де українські мовники боронять український інформаційний фронт. 

 

Історії збирають для того, щоб показати злочини російських військових проти українських медійників. 

 

Перша історія розповідає про телеканал «Погляд» у Бучі і провайдера Best. Окупанти розтрощили офіс телеканалу, знищили техніку, кувалдами розбили кухню та вбиральню. Апаратуру росіяни вивезли, до того ж знищили нещодавно встановлену 3D-студію. Співробітники каналу не постраждали та вчасно евакуювалися з міста. Наразі вони працюють на волонтерських засадах. 

 

Провайдер Best під обстрілами відновлював свої мережі, щоб залишити інтернет-зв’язок, але 25 березня працівникам довелось рятуватися, щоб не потрапити в полон. Виїхати змогли не всі, відомо про загибель водія компанії. Ще з кількома співробітниками немає зв’язку, їхня доля невідома.

Як відомо, для журналістів створили відкриту базу документальних кадрів війни росії проти України. Також в Україні створили сайт «Post To Stop War In Ukraine», що містить меседжі різними мовами світу для іноземців про війну в Україні, та запустили англомовний репозиторій правди — #WeAreUkraine.

 

Нагадаємо, що Національна суспільна телерадіокомпанія України разом із мережею Київстар запускають марафон воєнних історій для українських та іноземних медіа.

 

Фото: Нацрада

Оригінал статті на Suspilne: В Україні запускають проєкт з історіями медійників про війну

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"