В США пройшов конкурс двійників Ернеста Гемінґвея

В США пройшов конкурс двійників Ернеста Гемінґвея

Наприкінці липня на острові Кі-Вест у Флориді, де в 1930-і роки жив і працював Ернест Гемінґвей, пройшов фестиваль двійників письменника. Взяти участь в ньому приїхали 140 осіб. Торік шанувальникам автора не вдалося зібратися через пандемію, тому в цьому році подія пройшла дуже жваво. Про це повідомляє the Guardian.

Всі двійники Гемінґвея схожі на свого кумира статурою, носять його фірмову бороду, а заради фестивалю ще й одяглися однаково: в білі сорочки, штани та червоні берети.

Найкращим двійником визнали 63-річного Зака Тейлора, мешканця штату Джорджія. Він, як і Гемінґвей, захоплюється полюванням і риболовлею. До складу журі входять теж двійники письменника – переможці минулих років.

Конкурс, якому в цьому році виповнилося 40 років, проходить в улюбленому закладі Гемінґвея в Кі-Весті – “Sloppy Joe’s”.

Вперше конкурс двійників був проведений в 1981 році – його організував тодішній керівник ресторану Майкл Волтон як спосіб привабити туристів в Кі-Вест під час літнього міжсезоння. Тоді взяли участь 36 осіб, а суддею був брат Гемінґвея – Лестер.

Це не той конкурс, де перемагає той, хто найбільше схожий на письменника. “Якби Гем прийшов, то перші три роки не зміг би виграти. Ви повинні показати свою довговічність і те, що можете робити внески в стипендіальний фонд. Тоді люди дізнаються про вас і вашу особистість”, – розповів переможець 2018 року “Папа” Майкл Гувер.

В США пройшов конкурс двійників Ернеста Ґемінгвея

Титул “Папа” отримують попередні переможці конкурсу, які утворюють братство біловолосих чоловіків. Разом вони збирають гроші на стипендію двійників Гемінґвея – переважно її видають студентам, які навчаються в коледжі Флорида-Кіс.

Ернест Гемінґвея – класик американської літератури, автор повісті “Старий і море”, а також романів “І сходить сонце” (“Фієста”), “Прощавай, зброє!”, “По кому подзвін”, “Свято, яке завжди з тобою”, збірки оповідань “Сніги Кіліманджаро” та інших творів. У 1961 році у віці 61 року наклав на себе руки у власному будинку в Кетчумі (штат Айдахо).

Оригінал статті на Читомо: В США пройшов конкурс двійників Ернеста Гемінґвея

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"