Війна, блокнот, ручка…

Війна, блокнот, ручка…

Війна, блокнот, ручка…

Нещодавно перевідкрив для себе такі письменницькі інструменти, як блокнот і ручку.
Колись, в стародавні часи доінтернет епоху, це було звичайною справою. Вірші, якісь роздуми, плани, особисті щоденники та все інше, що тільки потрібно було записувати, записувалось у блокнотах. У мене досі ціла тумба книжкової шафи завалена різнокаліберними записничками, зошитами, планерами списаними дрібненьким акуратним почерком.
Але потім якось непомітно вся моя писанина перебралась в комп’ютер. Нові блокноти за звичкою час від часу ще купувались, але так і залишались невикористаними (2 – 5 неповних аркушів можна не враховувати).
Ще згодом коли я раптом (несподівано навіть для самого себе) взявся писати досить великий прозовий твір вся моя творчість швидко перекочувала в інтернет. Особливо подобалась можливість доступу до своїх текстів як з домашнього комп’ютера, так і з мобільника.
Та все змінила війна.
Ні, я не проживаю в зоні бойових дій. У мене як і раніше є комп’ютер і телефон, є стабільний доступ до інтернету. Але через втрату частини доходу та здорожчання проїзду мені довелось змінити транспорт з автобуса на поїзд (так майже вдвічі дешевше).
Зате тепер я приїжджаю на роботу за дві години до відкриття офісу, сідаю в тихому порожньому коридорі за стіл для клієнтів, дістаю ручку, блокнот і віддаюсь письму.
Ранкові години, тиша, блокнот, ручка і паперовий стаканчик з гарячою кавою створюють неперевершену творчу атмосферу.
Я вже навіть не встигаю ввечорі всі свої ранкові записи опрацювати-відредагувати та перенести в інтернет.

Оригінал статті на Букнет: Війна, блокнот, ручка…

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"