Від коронавірусу померло подружжя письменників Литовченків

Від коронавірусу померло подружжя письменників Литовченків

На 58-му році життя від ускладнень коронавірусу померли українські письменники Тимур і Олена Литовченки. Про це повідомляють рідні та близькі Тимура Литовченка на його фейсбук-сторінці.

28 жовтня померла Олена Литовченко. Сьогодні, 29 жовтня, помер її чоловік Тимур Литовченко. Про час і місце прощання повідомлять згодом.

 

Тимур Литовченко народився 1963 року. За освітою інженер-металург, член Національної спілки письменників України (з 1997 року) та Національної спілки журналістів України (з 2002 року), заступник голови Творчого об’єднання пригодників і фантастів при Київській міській організації НСПУ, керівник клубу любителів фантастики «Чумацький шлях». Інвалід першої групи за захворюваннями опорно-рухового апарату. Автор пригодницьких та історичних романів, детективів. Значну частину книжок написав у співавторстві з дружиною.

 

У 2007 році став одним зі засновників першого україномовного літературного журналу про  фантастику Український Фантастичний Оглядач (УФО), з моменту заснування й по 2009 рік був його головним редактором. У 2011 році Литовченко написав роман «Пустоцвіт», що став першим у співаторстві з дружиною Оленою Литовченко. Цим романом подружжя Литовченків продовжило висвітлювати події, пов’язані з життям українських гетьманів та козацької старшини, у межах серії «Історія України в романах», яка вийшла у видавництві «Фоліо». Тимур Литовченко − автор і співавтор понад тридцяти книжок і збірок різних жанрів.

 

Крім того, Тимур Литовченко був неодноразовим лауреатом і номінантом літературних нагород і премій, серед яких «Коронація слова», «Українська книжка року» та інші.

 

Олена Литовченко народилася 1963 року. Має освіту інженера-металурга. Під час навчання у Київському політехнічному інституті познайомилася з майбутнім чоловіком і співавтором Тимуром Литовченком. Під час навчання публікувала у журналах оповідання різних жанрів.

 

У співавторстві вони написали такі книжки: «101 рік України», «Книга Пожежі. 1914—1922», «Книга Невиправданих Надій. 1923—1931», «Книга Жахіття. 1932—1938», «Книга Спустошення. 1939—1945», «Кинджал проти шаблі», «Принц України», «Забути неможливо зберегти», «Шалені шахи».

 

Нагадаємо, минулого тижня помер письменник, лауреат Шевченківської премії Григорій Штонь. Також у жовтні не стало музиканта і актора Михайла Барбари.

 

 

 

 

Оригінал статті на Suspilne: Від коронавірусу померло подружжя письменників Литовченків

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"