Відбулася творча зустріч із письменницею Тетяною Кудіновою

Відбулася творча зустріч із письменницею Тетяною Кудіновою

У Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч із письменницею Тетяною Кудіновою.

Корінна киянка, за фахом інженер, за покликом душі — письменниця, художниця, педагогиня.

Тетяна Кудінова — член Національної спілки письменників України, почесний член, академік Спілки незалежних болгарських письменників, почесний член Спілки письменників Чорногорії, віцепрезидент Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури, лауреат літературно – мистецьких премій імені Миколи Сингаївського та Івана Нечуй-Левицького. Керівник літературної вітальні «ОППіР», головний редактор Альманаху літературної вітальні «ОППіР», володарка спеціальної премії «Жінка року – 2019» у номінації «Жінка-науковець». Президент Київського міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестивалю «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ» (авторське право).

У її творчому доробку не тільки 12 виданих книг, але й монографія, присвячена техніці «Фунтик» – масляний розпис по тканині, склу, дереву, каменю, бересту. Мистецтво — це її хобі. Виставки робіт Т. Кудінової мали великий успіх і резонанс не тільки в Україні, але далеко за її межами.

Талановита людина завжди виділяється в суспільстві та привертає увагу. Талант — це те, що людина любить робити найбільше, те, до чого вона повертається знову і знову, те, від чого вона отримує задоволення. Про багатогранну творчість не тільки як письменниці, але й майстрині  розпису у техніці «Фунтик» присутні пересвідчилися, переглядаючи відеоряд фотоматеріалів та інтерв’ю з Тетяною Кудіновою під ліричні мелодії та поетичні рядки композитора Віктора Марченка.

На зустрічі були презентовані дві нові книги – «Все мы родом из детства» та «Таке життя» (Київ: ТОВ НВП Інтерсервіс, 2021).
У авторському виконанні звучали уривки з нових книг та вірші, лунали пісні – поезії Т. Кудінової, покладені на музику Олесем Колядою –  композитором, співаком, членом Національної спілки журналістів України, лауреатом премії імені Богдана Хмельницького.

Друзі та шанувальники поетичного слова Тетяни Борисівни вважають її зворушливим і проникливим ліриком, і водночас гострим поетичним публіцистом, де автор нагадує у кожному творі про збереження головних моральних цінностей – добра і любові, закликає жити по совісті й честі та цінувати  традиції і культуру рідного народу. 

Щирість і відкритість Тетяни Борисівни, у якої стільки непідробної доброти, гумору налаштовували на атмосферу дружнього спілкування.

Письменницю вітали чисельні поціновувачі її багатогранного таланту як людину широкої ерудиції, щирої і відкритої душі, вірного і надійного друга, товариша, колеги.

Серед гостей вечора були: народна артистка України Раїса Недашківська; заслужена артистка України Людмила Кулєшова – співачка, радник по культурі при Асоціації військових учених; Валентин та Вікторія Касьянови – заслужені діячі естрадного мистецтва України, викладачі Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка; Надія Пукас – член конгресу літераторів України, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України; Анна Григорович – поетеса, казкарка, автор і виконавець пісень, лауреат премії «Золота гілка каштана» та літературної премії Івана Нечуй-Левицького; Юлія Белінська та Галина Савельєва — поетеси, композитори; Борис Кесельман – автор і виконавець пісень, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України.

Завершенням зустрічі з Тетяною Кудіновою стало виконання всіма присутніми пісні на її вірш «Жизнь течёт как талая вода» (музика О. Коляди, аранжування В. Марченка) та побажанням творчого довголіття, цікавих героїв і сюжетів, нестримної життєвої енергії.
 
Інформацію підготувала
головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності
Совершенна Л. С.
Джерело: nlu.org.ua.
 



Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Відбулася творча зустріч із письменницею Тетяною Кудіновою

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"