Все більше відомих письменників скасовують контракти із росією

Все більше відомих письменників скасовують контракти із росією

Письменники та письменниці з усього світу висловлюють підтримку Україні та скасовують книжкові контракти з росією.

 

Американська письменниця-фантастка, авторка серії «Народ повітря», який можна придбати в Україні, Голлі Блек заявила, що відмовиться від всіх контрактів у росії та жертвуватиме кошти на допомогу українській армії: 

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Holly Black (@blackholly)

 

Американський письменник-фантаст Джон Кровлі, автор роману «Єгипет», виданого в росії, долучився до бойкоту російських видавництв та повідомив, що не поновлюватиме жодних контрактів.

 

 

Американський письменник-фантаст Джеймс Морроу, автор виданих в росії книжок «Єдинорідна дочка», «Біблійні історії для дорослих», приєднався до Ніла Ґеймана, Стівена Кінга та Джона Кровлі, відмовившись від книжкових контрактів у Росії:

 

Літературний агент та менеджер агентства Zeno Джон Берлайн написав Михайлу Назаренку: 

 

«Як і всі розумні люди, я приголомшений і нажаханий незаконним і абсолютно невиправданим вторгненням Росії в Україну і можу запевнити вас, що постійно думаю про важке становище вас і ваших земляків. Я особисто зробив значну пожертву Гуманітарному зверненню Комітету з надзвичайних ситуацій України, і це агентство припинило будь-який бізнес у Росії».

 

Британський письменник, автор книжки «Небо сингулярності», Чарлі Стросс, який вже висловлювавася на підтримку України, виклав у своєму блозі отриманий ним лист від українських культурних діячів із проханням надсилати гроші з продажів книжок у росії в українські благодійні фонди та розривати контакти з російськими видавцями.

 

Посилаючись на той же лист, польський письменник-фантаст Якуб Цвєк, книжки якого  мали публікувати в росії, повідомив, що розриває всі контакти з російськими видавцями та передасть гроші під продажу своєї серії «Брехун» фонду для відбудови України:

 

 

Подружжя польських письменників-фантастів Мая Лідія Коссаковська, авторка виданої в росії книжки «Сівач вітру», та Ярослав Ґжендович, автор серії «Владика крижаного саду», відмовилося від співпраці з рф через «через незаконний, невиправданий та неприпустимий напад Росії на незалежну, демократичну Україну».

 

 

Письменниця Марта Кладзь-Коцот, одна з авторок виданої в Україні збірки «Час жорстоких снів», відмовилася від публікації її літературних, наукових та публіцистичних текстів на російському ринку.

 

 

Так само вчинила і Марта Краєвська, авторка фентезі «Іди та чекай на морози», виданого в росії: 

 

 

Фантаст Аркадій Саульський, автор роману «Червоний лотос», виданого в росії та вихід якого запланований в Україні, зазначив, що продовження циклу в росії не буде, а кошти з уже проданих примірників він передасть на допомогу біженцям та постраждалим в Україні: «Просто те, що російська компанія буде платити гроші українським сім’ям, мені здається дуже смішним:)».

 

 

Крім того, польське видавництво Powergraph  також відмовилося від усіх контрактів з росією: 

 

 

Британський письменник Стівен Фрай, книжка якого «Міф» видана в росії, висловив підтримку українцям, але написав також, що співчуває «моїм російським друзям і послідовникам, яким заборонено протестувати та висловлювати сором і обурення з приводу жахів, які вчинив їхній божевільний і жорстокий лідер».

 

 

Нагадаємо, письменники з усього світу, серед яких  Елісон Кіллінг, Ніл Гейман, Бернардин Еваристо закликали жертвувати кошти для українських біженців. Також всесвітньо відомі автори та авторки скасовують книжкові контракти в рф.

Оригінал статті на Suspilne: Все більше відомих письменників скасовують контракти із росією

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"