Внаслідок російського обстрілу загинув телеоператор Андрій Бойко

Внаслідок російського обстрілу загинув телеоператор Андрій Бойко

Під час виконання бойового завдання поблизу м. Гуляйполе Запорізької області загинув колишній оператор ТРК «Вежа» Андрій Бойко з позивним «Аташе». Про це повідомили на фейсбук-сторінці телерадіокомпанії.

З початком повномасштабного російського вторгнення Андрій  Бойко вступив до війська добровольцем та служив командиром стрілецького взводу 102 окремої бригади Сил територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

 

«Честь всім тим, хто захищає Україну, тим, хто зараз в окопах і на постах, всім тим, хто б‘ється і перемагає противника, який в десятки разів переважає в артилерії, авіації, техніці та снарядах, всім тим, хто після декількох поранень і контузій, беруть зброю в руки, і всупереч болю, стискаючи зуби, йдуть в бій! Ми продовжуємо справу попередніх поколінь, ми пишемо історію цілого світу, і ми переможемо!»писав він на своїй інстаграм-сторінці.

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Boyko Andriy (@boyko.aandriy)

 

З 2011 по 2014 роки Андрій Бойко навчався в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї. Згодом здобув вищу освіту в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу, а також закінчив аспірантуру в університеті ім. Короля Данила.

 

Працював головним оператором в ТРК «Вежа», де займався зйомкою та монтажем телесюжетів до випусків місцевих новин, а також створював авторські телепрограми та YouTube-проєкти. У 2018 році спільно з колегами заснував компанію «Лампа Продакшн», яку пізніше було перейменовано в YANG.agency.

 

Андрій Бойко був нагороджений відзнакою «За бойову звитягу».

 

Як повідомлялося, раніше Бахмуті загинув оператор Суспільного Олексій Ольховик.

 

 

Чільне фото: ТРК «Вежа»/фейсбук

Оригінал статті на Suspilne: Внаслідок російського обстрілу загинув телеоператор Андрій Бойко

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"