Влада, роздуми і друк

Влада, роздуми і друк

Влада, роздуми і друк

 Привіт, думаю, багато хто помітив, що моя активність на букнеті останні півтора місяці дуже сильно впала. Попереджаю одразу, цей допис-лонгрід буде без посилань, красивих шрифтів, виділень  і картинок.

Після завершення мого першого комерційного роману і, за суміснцитвом, першого роману в співавторстві “Особиста вендета”, в мене виникли певні проблеми з продовженням роману “Вісім бажань”… Потім під’їхав реал зі своїми штуками… Спочатку я активно займалася промоцією збірочки від ВЦ “Академія” під назвою “Очі з чорного дзеркала”, в якій була моя перша гонорарна публікація.

Потім підійшов до завершення конкурс “Потайсвіт”, в якому я була членом журі, і ми з дівчатами і моїм найкращим другом Стю довго читали і оцінювали оповідання конкурсантів. 

Паралельно в останні дні конкурсу “Закон і порядок 2.0” я все ж написала два конкурсних оповідання. Одне з них, “Перше бажання”,  швидко набрало популярність, але мені самій набагато більше подобалось моє інше оповідання – “Сповідь віртуального помічника. Заради хазяйки” – історія, де йде суд над дівчиною, а її віртуальний помічник(штучний інтелект) виступає на стороні захисту і каже, що це саме він винен в тому, в чому звинувачують хазяйку… Але що ж там трапилось насправді? Наразі це моє улюблене написане мною оповідання абсолютно з усіх.  Воно на конкурсі отримало друге місце…

Хах, щось я ухилилась від теми….)) Так от, збірки. Після “Очей” за минулий місяць я написала для друку  казки до двох збірок (друга, насправді ще в процесі), одна з збірок зараз вже пішла в друк =))) Інша ще готується, бо вона буде йти з настільною грою і там все трохи довше…))). Окрім того я написала оповідання для “Потайсвіт. Інакші”, яка вже за пару тижнів буде надрукована =))) 

Окрім цього, зараз готується один дуже секретний та експерементальний проект в співавторстві багатьох авторів(теж друкований проект). 

Ще зараз до друку готується(відредагована, на етапі ілюстрацій) збірка про дітей з дислексією… 

Коротше, збірок дофі… ой. Ну в сенсі так, багато їх ахахх)))) І ще пару вудочок закинуто в інші проекти, але так як вони не стовідсоткові, я про них навіть не буду уточнювати. 

Я ніколи не вважала друк самоціллю. На букнеті в мене ширша ЦА і доносити свої ідеї тут мені подобається більше, тут я можу вплинути на більшу кількість людей. Крім того, я більше люблю велику форму, але чомусь поки що виходить, що останні місяці я в основному займаюсь саме короткою прозою. Не скажу, що це добре, чи погано… Просто якось так вийшло. Можливо, ще вплинуло те, що в мене були певні складнощі з романом “Вісім бажань” і я й сама шукала собі що завгодно, аби не писати цю історію… =( Але зараз це ніби пройшло, сподіваюсь. І я буду оновлювати цю книгу. 

До речі, мені пропонували друкувати і романи, це було ще зимою хммм. Але там довелося б попотіти з редактурою і закинути букнет, я не зробила цей крок тоді. Але розумію, що скоріш за все, ще одним бажаним для мене кроком і ціллю на майбутній рік стане гонорарний друк не тільки оповідань, але й роману. Сподіваюсь. я виросла як письменниця за останній рік плідної праці, і мої романи зацікавлять видавництва. Писати під замовлення, як мені пропонували(з моїм авторством і все таке, але на певну тему і з нуля), я поки що не хочу… Не знаю. Хоча, ніхто не знає, що там буде далі. 

А зараз я дуже хочу дорозібратися зі збірками і поновити “8 бажань”.

О, і ще одне хм. Десь чула, що “справжній письменник” – це той, у кого є друковані романи хм, друковані не самвидавом. А ще багато хто з вас скаже, що “справжній письменник – той, хто може жити на заробіток з творчості”. Але мені зовсім не імпонує жодна з цих популярних думок. Я вважаю, що справжній письменник – це той, хто вплинув на читача, змусив його задуматись чи навіть щось змінити в своєму житті. Я хочу бути саме таким письменником.

В далекому 2019 році на ТВ-інтерв’ю своєї першої друкованої збірочки “Приготуй мені гарячого глінтвейну”  мене спитали, що б я обрала:щоб мої романи були відомі на весь світ, але ніхто не знав, що їх написала я, чи щоб моє ім’я і роботи були відомі у вузькому колі людей… Думаю, мої читачі і друзі легко вгадають, що я обрала, зовсім не роздумуючи. Як автор я маю на меті доносити свої ідеї до найширшого кола людей. Ідея головніша за авторство. Ідея буде жити, навіть якщо авторство загубиться. Ідея – як дитина. І я використаю всі засоби, щоб донести свої ідеї найширшому колу людей. 

Напевно, вийшло трохи сумбурно. І багато хто з вас скаже, що “справжній письменник – той, хто може жити на заробіток з творчості”, і просто обрубить всі мої думки щодо ідеї і тому подібного. Я не можу сказати, що це неправда.

Але все одно кожен автор в праві вирішувати за себе. 

Як і кожна людина, кожен з нас має право обирати свій власний шлях і не зраджувати йому, йти до кінця, бути за те, у що віриш. 

Сподіваюсь, я не надто сильно втомила вас своїми роздумами. В кінці цього блогу я хочу просто подякувати всім вам – авторам і читачам. Всі ви мотивуєте мене ставати краще і рухатись вперед. Все ж, рух – це і є життя.

 

Оригінал статті на Букнет: Влада, роздуми і друк

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"