Вийшов трейлер фільму, де героєм є Едгар По

Вийшов трейлер фільму, де героєм є Едгар По

У мережі з’явився трейлер фільму «Блідо-блакитне око», знятого за однойменним романом американського письменника Луїса Баярда. Відео виклали на ютуб-каналі стрімінгового сервісу Netflix.

 

Події готичного трилера відбуваються 1830 року у військовій академії Вест-Пойнт (США). Туди прибуває ветеран-детектив Август Ландор для розслідування серії вбивств кадетів. Йому допомагатиме молодий Едгар Аллан По.

 

 

Згідно з біографічними відомостями, через безгрошів’я Едгар Аллан По 1827 року завербувався до лав армії Сполучених Штатів. Дослужившись до рангу сержанта артилерії, він вирішив вступити до військової академії Вест-Пойнт, куди й був зарахований 1830 року.

 

Прем’єра фільму «Блідо-блакитне око» на Netflix запланована на 6 січня 2023 року. Режисером стрічки став Скотт Купер. У ролях: Крістіан Бейл, Гаррі Меллінг, Джилліан Андерсон, Люсі Бойнтон, Шарлотта Генсбур, Тобі Джонс.

 

Роман «Блідо-блакитне око» Луїса Баярда, за яким знято фільм, вийшов друком 2006 року. Книжка отримала схвальні відгуки критиків. Так, Publishers Weekly назвали роман Баярда «чудовим трилером, що стоїть на голову вище інших спроб белетризувати життя По», а The New York Times зауважили, що він «читається як втрачена класика».

 

Луїс Баярд – американський письменник, автор романів, що ставали у США національними бестселерами. У його творчому доробку шість романів для дорослої читацької аудиторії та одна книжка для підлітків. Також Баярд викладає в Університеті Джорджа Вашингтона.

 

Нагадаємо, Netflix придбала права на показ трьох фільмів за мотивами укрліту

 

Оригінал статті на Suspilne: Вийшов трейлер фільму, де героєм є Едгар По

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"