Видавці ЄС: Розширюємо співпрацю з українськими колегами

Видавці ЄС: Розширюємо співпрацю з українськими колегами

Федерація європейських видавців висловила співчуття щодо обстрілу друкарні Factor Druk 23 травня у Харкові. Про це повідомили на сайті федерації.

Федерація європейських видавців висловила солідарність зі своїми українськими колегами після того, як руйнівний ракетний обстріл знищив одну з найбільших друкарень України.

 

Президент FEP Рікардо Франко Леві заявив: «Бомби, які вбили сімох людей і знищили тисячі й тисячі книжок, мають лише одну мету — знищити людство. Європейська книжкова спільнота підтримує Україну. Ми повинні продовжувати й розширювати співпрацю з нашими українськими колегами».

 

«”Фактор-Друк” належить до одного холдингу з видавництвом “Віват”, і ми хочемо висловити свою солідарність. Ми закликаємо всіх купувати українські книжки, щоб розповсюджувати їх серед біженців у різних країнах Європи та забезпечити необхідну видимість цієї яскравої літератури. Ми беремо активну участь у проєкті Tales of EUkraine за підтримки європейської програми “Креативна Європа”», — написали у FEP.

 

Федерація закликає долучатися до пожертв на підтримку Factor Druk.

 

FEP є незалежною, некомерційною парасольковою організацією, що об’єднує асоціації книговидавців у Європі. FEP представляє 29 національних асоціацій видавців, наукових журналів та навчальних матеріалів усіх форматів у Європі. З лютого 2022 року FEP запросила Українську асоціацію видавців та книгорозповсюджувачів як запрошеного члена.

 

Як повідомлялося, підтримку компанії «Фактор» та видавництву Vivat висловили чеська книжкова виставка «Світ книги» та Асоціація німецьких видавництв.

 

Чільне фото: телеграм-канал Володимира Зеленського

Оригінал статті на Suspilne: Видавці ЄС: Розширюємо співпрацю з українськими колегами

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"