Видавці Німеччини збирають кошти для своїх українських колег, що потерпають від війни

Видавці Німеччини збирають кошти для своїх українських колег, що потерпають від війни

Компанії-представниці інтересів книжкової галузі в Німеччині, Börsenvereinsgruppe запустили проєкт допомоги видавцям, книгарням, авторкам та авторам спільно з Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК). Про це йдеться на сайті представників. 

Пожертви призначені для підтримки колег, які опинилися в скрутному становищі, та сприяння відбудові книжкової галузі в Україні.

 

Усі зібрані кошти Börsenvereinsgruppe передадуть УАВК, яка співпрацює з українським фондом «Толока». Останній на чолі з президентов УАВК Олександром Афоніним та членом правління УАВК Миколою Чаюном займеться цільовим розподілом грошей. Для отримання фінансової підтримки членство в УАВК непотрібне. 

 

Грошова допомога має бути доступна всім видавництвам, книгарням, авторкам та авторам в Україні. 

 

Компанії Börsenvereinsgruppe (Німецька асоціація видавців і книгорозповсюджувачів, Франкфуртський книжковий ярмарок, MVB (#MitVollerBegeisterung) та mediacampus frankfurt) уже зробили від себе початковий внесок у розмірі 5 тисяч євро.

 

Зробити пожертву можна на рахунок Фонду книжкової культури і пропаганди читання Німецької асоціації видавців і книгорозповсюджувачів. 

 

Назва: Stiftung Buchkultur und Leseförderung des Börsenvereins des Deutschen Buchhandels
Призначення платежу: Ukraine
IBAN: DE13 5085 1952 0000 1249 17
BIC: HELADEF1ERB

 

Або ж переслати гроші через PayPal на адресу електронної пошти ukraine-toloka@boev.de або через PayPal Webseite.

 

«Ми глибоко шоковані російською загарбницькою війною в Україні і тим, як від неї страждає українське населення. Серед щчисленних українок та українців, які зазнали бомбардувань, втекли або загинули, багато колег і з нашої галузі. Виробництво книг в Україні зараз навряд чи можливе. Крім того, на відновлення зруйнованих споруд підуть роки. Наша кампанія має на меті зробити свій внесок і допомогти так безпосередньо, як нам удасться, колегам, які цього потребують», — зазначає Петер Клаус фом Клефф, виконавчий директор Німецької асоціації видавців і книгорозповсюджувачів.

 

Представниками німецької книжкової галузі і її центральними постачальниками послуг виступають такі компанії Börsenvereinsgruppe: Німецька асоціація видавців і книгорозповсюджувачів (Börsenverein des Deutschen Buchhandels) та її дочірні підприємства Франкфуртський книжковий ярмарок і MVB (#MitVollerBegeisterung), mediacampus frankfurt та холдингова компанія Німецька асоціація видавців і книгорозповсюджувачів (Holding Börsenverein des Deutschen Buchhandels Beteiligungsgesellschaft). Вони втілюють різноманітні пропозиції для книжкової галузі та медіа: від політичної роботи та культурних проєктів до організації ярмарків, освітніх програм і курсів підвищення кваліфікації, видавничих та технічних послуг.

 

Нагадаємо, що Читомо зробили опитування гравців книжково ринку «Як працюють українські видавці в умовах війни» і дізналися, що у 95% українських видавців катастрофічно впали продажі під час війни. Відповідно від прибутку залежить і можливість видавців виплачувати заробітну плату співробітникам. Так, не мають можливості виплачувати заробітну плату — майже третина (28%). 

 

Як відомо, в Україні створили фонд для надання фінансової допомоги бібліотекарям, які опинились у скрутному становищі через війну. Також Польський фонд Fundacja Powszechnego Czytania (Фундація загального читання) створила ініціативу з передачі книжок українським біженцям.

Оригінал статті на Suspilne: Видавці Німеччини збирають кошти для своїх українських колег, що потерпають від війни

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"