Видавців дитячих казок заарештували в Гонконгу за “підбурювання до заколоту”

Видавців дитячих казок заарештували в Гонконгу за “підбурювання до заколоту”

П’ятеро членів гонконзької профспілки написали серію дитячих книг про овець, які намагаються утримати вовків від їх села – і були заарештовані за підбурювання до заколоту. Про це повідомляє the Guardian.

Затримані належали до Союзу логопедів. Всі вони – чоловіки у віці від 25 до 28 років. Імена обвинувачених невідомі. Їм закидають змову з метою публікації крамольних матеріалів, за яку їм може загрожувати до двох років позбавлення волі.

При цьому поліція повідомила, що дії співробітників “засновані на доказах і не мають нічого спільного з політичною позицією”. У справі також фігурують ще дві казки, які, за словами правоохоронців, спрямовані проти влади.

Затриманим також інкримінують підбурювання до насильства та інших незаконних дій. Правоохоронні органи заморозили рахунки Загального союзу логопедів, де зберігалося $20,6 тис.

Правоохоронці повідомили, що книга про вовків і овець “розпалювала ворожнечу до уряду міста серед молоді”. “Інформація для дітей, що міститься в книгах, змінює їхню думку і розвиває моральні норми, спрямовані проти суспільства”, – заявив журналістам Reuters старший суперінтендант поліції Стів Лі.

За сюжетом першої книги, вовки хочуть захопити село овець, щоб з’їсти її жителів, а ті дають їм відсіч своїми рогами.

У другій книзі “Двірники Овечого села” розповідається, як сільські прибиральники оголосили страйк, щоб вигнати вовків, які всюди залишають сміття. Це відсилка до гонконзьких медичних працівників, які страйкували у 2020 році з метою змусити уряд закрити кордон з материковим Китаєм на початку пандемії коронавірусу.

Остання книга трилогії “12 сміливців з овечого села” розказує історію групи овець, які через вовків покинули село на човні. У 2020 році 12 гонконгців зробили невдалу спробу втекти на швидкісному катері у Тайвань, проте були затримані береговою охороною та ув’язнені.

Що відомо

  • Поліція Гонконгу запустила гарячу лінію, якою жителі можуть повідомляти про порушення закону про національну безпеку, впровадженого офіційним Пекіном цьогоріч.
  • Гонконг є особливим адміністративним районом Китаю. 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою “одна країна — дві системи”. З березня 2019 року в Гонконгу тривають масові акції протесту проти посилення контролю КНР над містом.
  • 1 липня Китай ухвалив закон про національну безпеку Гонконгу, який каратиме за спроби підриву державної влади КНР, акти сецесії та змову з зовнішніми силами. Після прийняття закону розпочалися масові арешти протестувальників.
  • 15 липня США ввели санкції проти КНР за порушення автономії Гонконгу.
  • Велика Британія призупинила дію договору про екстрадицію злочинців з Гонконгом на знак протесту проти закону про національну безпеку, ухваленого китайською владою.
  • Гонконзька влада розпочала масове добровільне тестування населення міста на COVID-19 з 1 вересня. Населення міста побоюється зливу їхніх персональних даних в КНР.

Оригінал статті на Читомо: Видавців дитячих казок заарештували в Гонконгу за “підбурювання до заколоту”

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"