Видавництво Discursus заснувало власну онлайн-книгарню «Брустури»

Видавництво Discursus заснувало власну онлайн-книгарню «Брустури»

Видавництво Discursus заснувало власну онлайн-книгарню «Брустури», що орієнтується на книжках про Гуцульщину, а також виданнях про гуманітаристику. Про це видавництво повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Онлайнова книгарня “Брустури” — найперше майданчик для представлення продукції видавничих брендів “Брустури” (книжки про гуцулів і Гуцульщину) та Discursus (сучасна література, гуманітаристика, українознавчі воркбуки). Також у нас є книжки переважно історичного та етнографічного спрямувань від інших видавництв», — повідомляють на сайті книгарні.

 

У коментарі Читомо співзасновник видавництва Discursus Василь Карп’юк розповів, що через появу в асортименті дедалі більшої  кількості книжок на карпатську і гуцульську тематику виникла потреба виокремити видавничий бренд «Брустури» (назва села на Косівщині, Івано-Франківська область). «Коли ми побачили, що існують інші локальні видавництва на тему Карпат, що не мають широкого представлення. Зокрема музей Гуцульщини у Верховині має свої книжки, так само коломийський краєзнавчий музей. Ці книжки не можна знайти в широких мережах. Ми вирішили зробити книгарню, щоб закцентуватися на літературі, що не має широкого представлення. Це найближчі плани розвитку», — повідомив він.

 

 

За словами Василя Карп’юка, нині на сайті налагоджують і допрацьовують технічні моменти, а також додають нові книжки до каталогу.

 

«Музеї зазвичай не мають працівників, що займалися б поширенням їхньої літератури. Наше завдання — знайти цінні унікальні видання і представити їх на сайті», — каже він.

 

Видавництва, чиї книжки можна придбати у «Брустурах»:

  • Брустури;
  • Discursus;
  • Лілея-НВ;
  • Писаний камінь;
  • П’яний корабель;
  • Гравітація;
  • КСД;
  • Твоя підпільна гуманітарка;
  • Terra Incognita;
  • Адеф-Україна;
  • Човен;
  • Видавець Олександр Савчук.

 

Надалі книгарня планує розширювати асортимент книжок, дотримуючись теми книгарні, та збільшувати відсоток ексклюзивних позицій, виданих лімітованими накладами — каталогами й альбомами від музеїв.

 

Як повідомлялося, у 2019 році онлайн-книгарня Yakaboo.ua підписала контракт з міжнародною видавничою групою Penguin Random House.

 

 

Зображення: brustury.com.ua

Оригінал статті на Suspilne: Видавництво Discursus заснувало власну онлайн-книгарню «Брустури»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"