Букнет і я ( частина перша)

Букнет і я ( частина перша)

Букнет і я ( частина перша)

 

 Можливо, мої роздуми допоможуть комусь із молодих авторів не допустити типових помилок початківців і швидше отримати  визнання з боку читачів.

 

Насправді я зареєструвалися на Букнеті майже  одразу після створення української версії —  узимку 2018 року. Побачила в інтернеті оголошення про конкурс “Сучасна Попелюшка”, зацікавилась і вирішила взяти участь. Увага! Перша помилка! 

Я увесь час відкладала написання роману, хоча в моїй уяві вся історія вже існувала. Чому так відбувалося? Через невпевненість у собі. Я думала: в мене нічого не вийде. Я не маю часу, не маю можливостей, все одно навряд, чи я виграю… одним словом, виникли такі відмовки,  які  часто бувають у всіх нас (клята прокрастинація).

Зараз, звісно, я шкодую про те, що не скористалися тоді такою сприятливою можливістю заявити про себе.  Тому що, коли сайт українською ще тільки відкрився, там було не тільки небагато читачів, що, звичайно, є тільки тимчасовою проблемою – але і невелика кількість авторів.  Відповідно кожен із них мав більше шансів бути поміченим читацькою авдиторією. До того ж конкурсні твори завжди активніше читаються і рекламуються сайтом.

 

Друзі,  якщо у вас виникла думка щось зробити: взяти участь у якомусь конкурсі, написати книгу, розпочати вести блог тощо  —  не відкладайте це на невизначене майбутнє, а одразу починайте діяти! Поки ідеї на підйомі, не піддавайтесь сумнівам, втілюйте  в життя свої задуми. Якщо щось буде неідеально, ви не виграєте конкурс, не матимете багато читачів — не страшно, головне — що ви почали щось робити. Далі ваші вміння будуть вдосконалюватися, ви будете по ходу справи вчитися, й обов’язково у вас все вийде! 

 

Отже, я зареєструвалася, закинула посилання на сайт у збережені в Фейсбуці, і благополучно забула про Букнет  на цілий рік —  до літа 2019 року. Тоді мені знову трапилася на очі реклама сайту, я згадала, що маю там профіль, і  вирішила, що потрібно нарешті спробувати щось опублікувати.  Набралася сміливості саме через те, що я на той час почала писати книгу, про яку мені було дуже важливо дізнатися думку читачів.

Адже досі я не писала у жанрі фентезі. Лише суворий реалізм)))

 

 “Першою ластівкою” у новому для мене амплуа   був  роман-фентезі “Земля дощу”. Досить експериментальна історія, у якій мені заманулося поєднати елементи фентезі і фантастики.  І в цьому була моя друга помилка. 

Вірніше, експерименти на Букнеті не заборонені, але ці два жанри не можна присвоювати одній книзі. Через що мені згодом модератори заблокували один жанр. Висновок такий: читаймо уважно правила майданчика, на якому публікуємось і вивчаймо хоча б елементарну теорію літератури,  щоб не помилитися з визначенням жанру. 

До речі, у мене є блоги про жанри, якщо комусь цікаво, вони тут:

Найпоширеніші помилки авторів у визначенні жанрів

Фантастика

Фентезі. містика, жахи

Детектив

Трилер

Історичний роман

Любовний роман

 

Але повертаюся до “Землі дощу”. Хто з вас є моїм постійним читачем, то знає, що згодом ця історія знайшла продовження і стала трилогією “Іллюзі”. А потім вийшла четверта  частина  — передісторія до цієї трилогії. Сьогодні я хотіла б запропонувати вам знижку на цю книгу, а саме  “Під знаком меча і корони”

 Це найперша частина історії про Дану-Соловейка.  А згодом я планую написати продовження цієї першої частини, можливо, це навіть буде в найближчі місяці, і попереду чекає на найбільш стійких читачів  завершення всієї історії.  Це  п’ята книга циклу “Світи без меж”, яку я вже давно збираюся опублікувати, але, на жаль, війна мені перебила ці плани. Та обіцяю, що обов’язково доведу свою найбільшу на даний час історію до завершення. 

 

 Отже, хто ще не знайомий з циклом “Іллюзі” —  читайте зараз))  Книга “Земля дощу” безкоштовна, але якщо ви прочитаєте “Під  знаком меча і корони”, тоді вам буде більш зрозуміло, про що йтиметься у “Землі дощу”. Сьогодні до опівночі можна придбати цю історію у жанрі пригодницького ( класичного) фентезі зі знижкою 25 відсотків! 

 

 Я хочу на цьому поки що зупинитися і продовжити  філософську розповідь про свої ” набиті ґулі” і досягнення на Букнеті у наступному блозі.

 Дякую всім за увагу, запрошую до прочитання моїх  історій! Бажаю вам гарного, спокійного вечора,   мирного неба і здійснення всього, про що ви мрієте.

 Приємного вам читання, до скорих зустрічей! 

 Ваша Мар’яна. 

Оригінал статті на Букнет: Букнет і я ( частина перша)

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"