Британська академія дизайну обкладинок оголосила переможців

Британська академія дизайну обкладинок оголосила переможців

Премія Британської академії дизайну обкладинок (ABCD) оголосила переможців під час 10-ї церемонії нагородження ABCD. Про це повідомили на твіттер-сторінці академії.

Девід Пірсон отримав нагороду «Переможець серед переможців» за дизайн роману Джорджа Орвела «1984» від видавництва Penguin Classics.  Дизайн Пірсона був визнаний найкращим оформленням книжки, що отримала нагороду ABCD за її десятирічну історію.

 

 

Дизайнерка Голлі Овенден виграла як у номінації «Діти 6-12» за видання «Жаровня каштанів» Єви МакДоннелл (видавництво Everything With Words), так і в номінації «Літературна белетристика» за «Джон» Кетрін Джей Чен (видавництво Hodder & Stoughton).

 

 

Лідія Благден стала переможницею у номінації «Наукова фантастика/фентезі» за «Там» Кейт Фолк (Hodder Studio).

 

 

Джон Грей переміг у категорії «Документальна література» за «Друзі-хлопчики» Майкла Педерсена (видавництво Faber), ілюстрації Натаніеля Рассела, артдиректорка Донна Пейн.

 

 

Джо Томсон перемогла в номінації «Серії» за свою роботу над Collins Modern Classics.

 

 

Сюзанна Дін перемогла в категорії «Класика/перевидання» з книжкою «Кафка на березі» Харукі Муракамі (видавництво Vintage), проілюстрованою Накамурою Кіоко.

 

 

Одрі Кері-Нагі виграла  в номінації «Діти 0-5» зі своєю роботою над «Хлопчиком із квітами у волоссі» (видавництво Walker), написаною та проілюстрованою Джарвісом з артдиректором Дейрдре Макдермотт.

 

 

Люк Берд отримав премію у номінації «Кримінал і трилер» за книжку «Рука допомоги» Селії Дейл (Daunt Books) з артдиректоркою Мерігольд Еткі.

 

 

Джек Сміт переміг у номінації «Масовий ринок» із виданням «Чорний пес» Кевіна Бріджеса (видавництво Wildfire), артдиректор Патрік Інсоль.

 

 

Мішель Брекенборо виграла премію Young Adult за книжку Еріка Дж. Брауна «Усе, що залишилося у світі» (видавництво Hodder Children’s Books) з ілюстраціями Люка Мартіна.

 

 

The Academy of British Cover Design (ABCD) провела свій перший конкурс дизайну обкладинок книжок у 2014 році й відтоді нагородила 82 переможці обкладинок у 9 категоріях. Участь у нагородженні, яку проводять дизайнери-фрілансери Джон Грей та Джеймі Кінан, безкоштовна для дизайнерів. Короткі списки премії складає експертна група галузевих креативників, а за переможців голосують відвідувачі вечорів ABCD.

 

Повний перелік обкладинок, що увійшли до короткого списку 2023 року, можна переглянути за посиланням.

 

Як відомо, 2019 року до переліку переможців премії Британської асоціації дизайнерів та артдиректорів D&AD потрапило українське видання.

 

 

Зображення: ABCD

Оригінал статті на Suspilne: Британська академія дизайну обкладинок оголосила переможців

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"