А що ви думаєте про вічне кохання?

А що ви думаєте про вічне кохання?

А що ви думаєте про вічне кохання?

Досить часто ловлю себе на думці, що справжнє кохання по нашим земним вулицям не ходить. Бажання жити в парі, ділити на чоловіче та жіноче у відносинах можна пояснити зручністю. Скільки логічних висновків щодо кохання, як фізичної та духовної потреби, що інколи сумніваюся у доречності таких слів, як “Вічне”, “До скону”, “В усіх життях”.

Пам’ятаю як читала Баха “Міст через вічність” і не розуміла, чому почуття автора так глибоко в мені відкликаються. Я ж бо була за теорію зручності та логічних пояснень усього на світі. А книга розпочинається тим, що парубок чекає дівчину, яку ще ні разу не бачив, і навіть не впевнений в її існуванні, але точно знає, що на неї варто чекати. Це викликало іронічну посмішку. До якогось часу. Поки порожнеча в моїй власній душі не стислася до розмірів маленької крапки, а потім і взагалі розчинилася у почуттях. У почуттях до людини, яку я кохала і раніше, але не відразу змогла прийняти своє “Вічно”, бо занадто керувалася логікою.

Тепер я пишу історії, в яких головним почуттям є далеко не пристрасть, а те саме “Вічно”. Від якого вогонь в середині не лише палає, але і зігріває, даруючи сірим будням кольорове тепло. Про такі почуття моя нова книга Колючка для Біса. Буду рада, якщо заглянете.

Хотіла би почути, що кожен з вас думає на тему справжньої любові. Безкорисливої, абсолютної, вічної, яка несе свій вогонь від життя до життя та навіки поєднує одну людину з іншою. Може лише заради неї і варто жити?

Оригінал статті на Букнет: А що ви думаєте про вічне кохання?

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"